ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αλλάζει πουκάμισο το φίδι»

αλλάζει-πουκάμισο-το-φίδι-223714

Τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα Κώστα Ακρίβο παρουσιάζει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (Σπ. Σπυρίδη 130 ). Ο συγγραφέας, με αφορμή το βιβλίο του «Αλλάζει πουκάμισο το φίδι» θα αναπτύξει τις σκέψεις του για τα προβλήματα τ ης σημερινής εποχής. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Ροσσάνα Πώποτα.

Μυθιστόρημα με έντονα στοιχεία στοχασμού και συγκίνησης είναι το νέο βιβλίο του Βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου με τίτλο: «Αλλάζει πουκάμισο το φίδι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Είμαι τυχερός ή όχι που γεννήθηκα Έλληνας; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει ένα συγγραφέα από τη στιγμή που ακούει κάποιον Τούρκο να μιλάει προσβλητικά για τη χώρα του. Για να βρει την απάντηση, ταξιδεύει σε πόλεις και χωριά, συναντιέται με συνηθισμένους αλλά και παράξενους ανθρώπους, σκοντάφτει πάνω σε σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, νοσταλγεί πρόσωπα λαμπρά όσο και αδικημένα. Ένα στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, ένα μυστήριο ψάχνει τη λύση του, μια περιπέτεια έχει μόλις αρχίσει.

Ενα μυθιστόρημα φτιαγμένο με τα υλικά του χρονικού, της αυτοβιογραφίας, του οδοιπορικού, των απομνημονευμάτων και της μαρτυρίας. Ένα βιβλίο στοχασμού, γέλιου και συγκίνησης για όσα μας κάνουν (ή δεν μας κάνουν) υπερήφανους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου