ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην Αλκη Ζέη

αφιέρωμα-στην-αλκη-ζέη-223704

Το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο» θα παρουσιάσει η αγαπημένη συγγραφέας Αλκη Ζέη, η οποία θα επισκεφτεί τον Αλμυρό Βόλου, το Βόλο και τη Λάρισα, στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου. Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, γραμμένο με αγάπη και τρόπο μυθιστορηματικό.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλμυρού (κεντρική πλατεία Αλμυρού, ισόγειο δημαρχείου), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βούλγαρη. Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν η συγγραφέας Λίνα Φυτιλή και η φιλόλογος Αγγελική Κεχαγιά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου (Νικηφόρου Μανδηλαρά και Σταδίου), σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες», τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και το βιβλιοπωλείο Πένα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και φιλόλογος Κώστας Ακρίβος και η δημοσιογράφος Ελένη Σταμούλη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν η ηθοποιός Κατερίνα Αντωνακάκη και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Σπύρος Μαβίδης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ, προγραμματίζεται παρουσίαση στην ισόγεια αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ, (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου),

σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Λάρισας, την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.)

και το βιβλιοπωλείο Παιδεία. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Γουργουλιάνης,

Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Μιχάλης Αργυρίδης, μελετητής του έργου για παιδιά της Αλκης Ζέη και η φιλόλογος Στέλλα Νταβαρούκα.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος και η εκδότρια Βάσω Βασιλού – Παπαγεωργίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Η Αλκη Ζέη θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού

και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, η αγαπημένη συγγραφέας θα συναντήσει στο Δημοτικό Σχολείο «Αξιον Εστί» μαθητές και γονείς,

ενώ τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, σε συνεργασία με το Στέκι Παιδιού, η κ. Ζέη θα συναντήσει μαθητές στον χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Τα παιδιά θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν το σημαντικό έργο

της σπουδαιότερης εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο η Αλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων, «το παραμύθι της ζωής της», που ξεδιπλώνεται από τη Σάμο ως την Αθήνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και τα Δεκεμβριανά, έως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: τη Διδώ Σωτηρίου, τον Κουν, τον Γκάτσο, τον Εμπειρίκο, τη Ζωρζ Σαρή, την κολλητή παιδική της φίλη, τη Μελίνα, τον Πλωρίτη, τον Μποστ, τον Κώστα Αξελό, τον Μίμη Δεσποτίδη και τόσους άλλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου