ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιωματικό μάθημα τέχνης

βιωματικό-μάθημα-τέχνης-216753

Μαθητές του 3ου Λυκείου Βόλου επισκέφτηκαν την έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κουλορίζου

Την έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κουλορίζου με τίτλο «Ταξίδι χρωμάτων και συναισθημάτων» που λειτουργεί στο καφέ «Ελλη’ς», επισκέφτηκαν χθες μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο ερευνητικής σχολικής εργασίας.

Οι νεαροί φιλότεχνοι παρατήρησαν με έκδηλο ενδιαφέρον τα έργα της ζωγράφου, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, με πολύχρωμες εικόνες, που σκιαγραφούν ανθρώπινες στιγμές.

Η επίσκεψη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος με τον τίτλο «Εκφραση συναισθημάτων – εξωτερίκευση συναισθημάτων – μορφές έκφρασης των νέων» που πραγματοποιούν οι μαθητές της Β’ Λυκείου. «Η έκθεση είναι συναφής με το θέμα που πραγματεύεται το πρόγραμμα που υλοποιούμε και γι’ αυτό το λόγο την επισκεπτόμαστε» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Κούκου, καθηγήτρια νομικών – πολιτικών επιστημών. Παράλληλα η ίδια πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια δραστηριότητα που αρχίζει στην αρχή κάθε τετραμήνου, οπότε και επιλέγουμε το θέμα, το οποίο υλοποιούμε μέχρι τη λήξη του τετραμήνου του Ιανουαρίου».

Η ζωγράφος Στέλλα Κουλορίζου υπογράμμισε από την πλευρά της ότι: «Τα παιδιά είναι κοντά στα έργα, έρχονται να δουν τη ζωγραφική, να ταξιδέψουν μέσα στο συναίσθημα που έχω βγάλει στα πρόσωπα, τους πίνακες, γενικά. Είμαι ενθουσιασμένη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα».

Οι μαθητές παρατήρησαν ότι τα συναισθήματα που αποπνέουν τα έργα της ζωγράφου ποικίλλουν και συνθέτουν ουσιαστικά την πορεία του ανθρώπου. Η Παναγιώτα Τόσκα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη των μαθητών σε μια έκθεση ζωγραφικής τους δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους παρατηρώντας τους πίνακες, ενώ προσεγγίζουν παράλληλα τα συναισθήματα του δημιουργού.

Η Στεργιανή Σοφογιάννη, μαθήτρια του ίδιου σχολείου, τόνισε από την πλευρά της ότι «μέσω της τέχνης ο μαθητής αποκτά κριτική ικανότητα, μπορεί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του και είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψει ο ίδιος τον εαυτό του».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου