ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση

διαδικτυακή-εκπαιδευτική-δράση-215398

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς προσεγγίζει το κλέφτικο τραγούδι

Διαδικτυακή εκπαιδευτική δράση με θέμα το κλέφτικο τραγούδι διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, 17:00-18:30, με αφορμή την περιοδεύουσα έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Η δράση με τίτλο «Αυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το κλέφτικο τραγούδι» είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Προσεγγίζει το κλέφτικο και ιστορικό δημοτικό τραγούδι μέσα από χαρακτηριστικά έργα τέχνης που αναφέρονται στην Ελληνική Επανάσταση. Μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με το κλέφτικο και το δημοτικό τραγούδι καθώς και με σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την Επανάσταση του 1821.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», που παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες, πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στη συνέχεια θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2421029844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-17:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου