ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε η «Μαλαματένια»

παρουσιάστηκε-η-μαλαματένια-214949

Πολλοί φίλοι του πολιτισμού παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Αχίλλειο

Το βιβλίο της Μάγδας Τσιρογιάννη με τίτλο «Μαλαματένια» παρουσιάστηκε προχθές ενώπιον πυκνού ακροατήριου στο Αχίλλειο, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» και του Ιδρύματος Στυλιανού και Μαρίας Ζούζουλα.

Το βιβλίο πήρε τον τίτλο του από τη φράση «ένα κομμάτι μάλαμα» που έλεγε η μητέρα της για πρόσωπα «εγνωσμένης φιλαλληλίας και καλοσύνης, όπως η αδελφή της η Ελένη», η βασική ηρωίδα του βιβλίου.

Το βιβλίο και τη συγγραφέα παρουσίασαν η Σοφία Παπαδοπούλου – Βαΐτση, Φιλόλογος, η οποία συμμετείχε στην έναρξη και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και ο παλιός Κοινοτάρχης Μακρινίτσας (1990 – 2002), Νίκος Τσούκας και η εκδότης του εκδοτικού οίκου «Το ροδακιό», Τζούλια Τσακίρη. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής, Στράτος Μεγκές, Θρασύβουλος Χαλκιάς, Χρύσα Φώτη, Χαρούλα Νικολάου, Φωτεινή Βασιλείου, Παναγιώτα Δούκα, Αγγέλα Γιωτάκη και Αρχοντία Κόμβου, σε επιλογή κειμένων και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πανταζή. Την εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, συντόνισε η Βασιλική Τράκη.

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση υπογράμμισαν την αφηγηματική δεινότητα της συγγραφέως και τη λυρική της γραφή που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Η συγγραφέας Μάγδα Τσιρογιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μακρινίτσα και το Βόλο. Σπούδασε στην Πάντειο και δούλεψε σε διάφορες δουλειές και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Γιος της είναι ο φωτογράφος Δημήτρης Προκοπίου. Ζει στην Αθήνα, το Βόλο και τη Μακρινίτσα. Εχει εκδώσει οκτώ βιβλία με ποίηση και πεζογραφία.

Η συγγραφέας της «Μαλαματένιας»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου