ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο από τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός»

νέο-επιμορφωτικό-σεμινάριο-από-τη-σχο-208475

Νέο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η προϊστορική τέχνης της εποχής του Χαλκού στο Αιγαίο» θα υλοποιηθεί από τη Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και νέους που θέλουν να ενημερωθούν σε θέματα αρχαιολογίας, τέχνης, και πολιτισμού, σε επαγγελματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της τέχνης αλλά και σε στελέχη πολιτιστικών φορέων που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε παρόμοια θέματα.

Το αντικείμενο του σεμιναρίου έχει γενικό χαρακτήρα πάνω στον τομέα της τέχνης στον ελλαδικό χώρο κατά την Εποχή του Χαλκού. Αποτελεί έναυσμα ώστε οι συμμετέχοντες να δραστηριοποιηθούν σε έναν τομέα που καλύπτεται εν μέρει από την Αρχαιολογία και εν μέρει από την Ιστορία της Τέχνης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προάγει, με τον τρόπο αυτό, την περεταίρω μελέτη από τους συμμετέχοντες στον τομέα της τέχνης γενικότερα. Επιδίωξη αποτελεί η κατανόηση από τους συμμετέχοντες των αρχαιολογικών μαρτυριών και η εξοικείωσή τους με την καλλιτεχνική έκφραση της περιόδου.

Ουσιαστικό στοιχείο του σεμιναρίου είναι εκπόνηση δραστηριοτήτων από τους συμμετέχοντες πάνω στο περιεχόμενο των εισηγήσεων.

Με τη λήξη του σεμιναρίου θα έχουν αποκτήσει ένα πανόραμα πληροφοριών πάνω σε ορισμένα ζητήματα της τέχνης στο Αιγαίο κατά την Εποχή του Χαλκού. Τέλος, θα δοθεί ένα corpus όλων των δραστηριοτήτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, στήν Αίθουσα «Αρχονταρίκι». Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι 70€. Το ποσό θα καταβληθεί την ημέρα τού αγιασμού. Οι θέσεις που προσφέρονται περιορίζονται στις 15 και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά χρονικής προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6973363380.

Ο αγιασμός και η έναρξη θα γίνουν την Τετάρτη 12/2. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη έως τις 18/3. Διάρκεια 16 ώρες. Ώρα έναρξης: 19:00 και ώρα λήξης: 21:00.

Υπεύθυνος Εισηγητής: Στέλιος Γαϊτανίδης, Ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού ΕΑΠ, MSc Αρχαιολογία Ελλάδας, Αιγύπτου, Εγγύς Ανατολή. Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου