ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μισός αιώνας από την «εισβολή» των Beatles στις ΗΠΑ

μισός-αιώνας-από-την-εισβολή-των-beatles-στ-208017

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 1964, όταν τα «Σκαθάρια» βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής του Εντ Σάλιβαν (The Ed Sullivan Show) στο CBS, καθηλώνοντας 73 εκατομμύρια τηλεθεατές -αριθμός ρεκόρ για την εποχή.

«Λοιπόν, χθες και σήμερα, το στούντιό μας είναι φίσκα από εκατοντάδες δημοσιογράφους και φωτογράφους όλης της χώρας και όλοι αυτοί οι βετεράνοι συμφωνούν ότι η πόλη δεν είχε ποτέ βιώσει τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν αυτοί οι νεαροί από το Λίβερπουλ. Απόψε, θα σας ψυχαγωγήσουν δύο φορές, μία τώρα και μία στο δεύτερο ημίωρο. Κυρίες και κύριοι, οι Beatles» είπε ο Εντ Σάλιβαν.

Αμέσως ακούστηκε η μουσική του «I want to hold your hand», αλλά τις φωνές των «Σκαθαριών» σκέπαζαν τα κοριτσίστικα ουρλιαχτά.

Ακολούθησε η συναυλία των «Σκαθαριών» στο Washington Coliseum, η πρώτη τους συναυλία επί αμερικανικού εδάφους. Η «εισβολή» είχε αρχίσει…

Την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη εμφάνιση των Beatles τίμησε το CBS, προβάλλοντας την Κυριακή μία συναυλία-αφιέρωμα στο θρυλικό συγκρότημα, που μαγνητοσκοπήθηκε στο Λος Άντζελες.

Εκτός από τους Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ, στη συναυλία συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες, όπως οι Στίβι Γουόντερ, Αλίσια Κις και Κέιτ Πέρι, ενώ για χάρη των «Σκαθαριών» εμφανίστηκαν επί σκηνής οι Eurythmics.

Οι Beatles στο «Ed Sullivan Show»

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου