ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Βιώνουμε μια παρακμιακή περίοδο»

βιώνουμε-μια-παρακμιακή-περίοδο-207223

Με καυστικό χιούμορ αντιμετωπίζει τις τρέχουσες εξελίξεις, πολιτικές και μη, ο Γιάννης Ξανθούλης, γνωστός συγγραφέας και βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος, ο οποίος επεσήμανε ότι «και στα χειρότερα πάντα γράφονται αριστουργήματα».

Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του στο Βόλο, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου, ο γνωστός συγγραφέας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καταθέτοντας τις σκέψεις του για την σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης.

Το νέο συγγραφικό δημιούργημα του Γιάννη Ξανθούλη, με τίτλο «Την Κυριακή έχουμε γάμο», αποτέλεσε την αφορμή για ευρύτερο σχολιασμό της σύγχρονης πραγματικότητας και των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Οι εξελίξεις φαίνονται ραγδαίες, αλλά είναι;» διερωτήθηκε ο ίδιος, δίνοντας την απάντηση με το καυστικό χιούμορ που τον διακρίνει «ραβδαίες έπρεπε να είναι». Παράλληλα ο συγγραφέας του «Εχουμε γάμο την Κυριακή» εξέφρασε τη σκέψη ότι η περίοδος που διανύουμε είναι παρακμιακή, αλλά διατηρεί την αισιοδοξία του ότι κάτι καλό θα προκύψει από τις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε.

Σχολιάζοντας τη σύγχρονη Ελλάδα, τόνισε ότι πολλά θα βελτιωθούν όταν ξεφύγει από το ρήμα «βολεύω» και «βολεύομαι» και πάει στο ρήμα «προχωρώ με κάθε θυσία». Σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδίου, «θυσίες γίνονται, αλλά είναι άστοχες θυσίες, φοβάμαι, και αυτό είναι το μόνο λυπηρό. Είναι άστοχες θυσίες, προσέθεσε, και την «πληρώνουμε» όλοι ξαφνικά. Ολοι γινόμαστε Ισάακ, χωρίς να το θέλουμε».

Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη Ελλάδα, ο κ. Ξανθούλης παρατήρησε ότι «δεν έχουμε εκπαιδευτεί σωστά ως λαός. Πρέπει να αρχίσουμε από την αρχή. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θα το παλέψουμε» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου