ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζει το Μουσείο Πόλης

γιορτάζει-το-μουσείο-πόλης-206475

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ανοίγει ένας κύκλος εορταστικών εκδηλώσεων

Το Μουσείο της Πόλης γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, με μια σειρά δραστηριοτήτων εορταστικού χαρακτήρα. Η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ- ΠΕΘΕ του δήμου Βόλου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στο στολισμό του Μουσείου της Πόλης (Φερών 17, Παλιά), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Φίλοι του Μουσείου και επισκέπτες καλούνται να συμμετέχουν στη γιορτή στολισμού με τις ιδέες τους και τις ευχές τους σε μια δίωρη γιορτή από τις 11.00 έως 13.00.

Για τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το Μουσείο θα στολιστεί με κάρτες παλιότερων εποχών, που προέρχονται από τις συλλογές του και θα δώσουν μια αίσθηση νοσταλγίας στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Με τη σαββατιάτικη αυτή γιορτή ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων, με τον οποίο το Μουσείο της Πόλης γιορτάζει τον 1ο χρόνο λειτουργίας του.

Θα ακολουθήσουν:

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, «Το Αγιο Δωδεκαήμερο στο Μουσείο Πόλης» αφηγήσεις διανθισμένες με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα σε επιμέλεια και χοραρχία του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Κωνσταντίνου Καραγκούνη.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, Χριστουγεννιάτικες μελωδίες του κόσμου με τις Αναστασία Μπάρδα, τραγούδι και Ευγενία Κουτακίδη στο πιάνο.

Την Τετάρτη 23 και 30 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, «Αστυλογία, μια ιστορία του τώρα», μια πρωτοποριακή απόπειρα βιωματικής προσέγγισης χαρακτήρων στα πλαίσια ενός σύγχρονου αστικού κέντρου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, από το «θέατρο της Εμπειρίας»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου