ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Βόλο η Μαρλένα Πολιτοπούλου

στο-βόλο-η-μαρλένα-πολιτοπούλου-194930

Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Πηνελόπη των τρένων» από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» θα παρουσιάσει στο Βόλο η συγγραφέας του, Μαρλένα Πολιτοπούλου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Καφέ των Τεχνών του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου με Δημητριάδος) σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ», τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» και το βιβλιοπωλείο «Πένα» για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Πρόκειται για ένα ακόμη αστυνομικό μυθιστόρημα της Μαρλένας Πολιτοπούλου που είναι γνωστή από τα προηγούμενα βιβλία της αλλά και από τη δημοσιογραφική της παρουσία που είναι συνώνυμη ιδιαίτερης γραφής και οντότητας.

Το τελευταίο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» με τίτλο «Η Πηνελόπη των τρένων» καταπιάνεται με το θέμα της μετανάστευσης τη δεκαετία του 1960 δίνοντας με τη δική της γραφή παράλληλα με τη δράση και το κλίμα μιας άλλης εποχής που έδωσε ωστόσο το έναυσμα για τις εξελίξεις που διαμορφώνουν τη σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Η Μαρλένα Πολιτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και έφτασε στη λογοτεχνία μετά από σπουδές Πολιτικών Επιστημών και με τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα. Πέντε νουβέλες, τρία αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα σε περιοδικά τέχνης είναι η λογοτεχνική της παραγωγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου