ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«O κόσμος από την αρχή»

o-κόσμος-από-την-αρχή-193160

To βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη «Αρια, ο κόσμος από την αρχή» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο» στο Βόλο, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» και του Βιβλιοπωλείου «Η πένα».

Την συζήτηση θα συντονίσει η Χαριτίνη Μαλισσόβα-Σιάτρα (εκπαιδευτικός). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο βολιώτης συγγραφέας Κώστας Ακρίβος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βιβή Σταθοπούλου -Στράκα (φιλόλογος).

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου ο νεαρός Έλληνας διπλωμάτης Στέφανος Μαυροειδής επιστρέφει από το Λονδίνο στην Ελλάδα του Μεταξά. Μια μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης θα τον φέρει σε επαφή με τη βρετανική αρχαιολογική κοινότητα. Ερωτεύεται την Aγγλο-Γαλλίδα αρχαιολόγο Ρόζμαρι Λεμπλάν και περνά μαζί της τους τελευταίους μήνες αμεριμνησίας στο περιθώριο των ανασκαφών στις Μυκήνες αλλά και του πολέμου που πλησιάζει με γοργά βήματα. Η διαφυγή τους στη Μέση Ανατολή τον Απρίλιο του ’41 θα τους οδηγήσει σ’ ένα θερμοκήπιο ειρήνης, το Κάιρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου