ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Των Ελλήνων Χοροί»

των-ελλήνων-χοροί-190781

Πολύς κόσμος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του ΟΣΕ Αγριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η μουσικοχορευτική παράσταση «Των Ελλήνων Χοροί», στον προαύλιο χώρο του ΟΣΕ Αγριάς, που διοργάνωσαν ο Δήμος Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ), η Δημοτική Ενότητα Αγριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς Δράκειας «Ο Αγιος Γεώργιος», στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδας για τον εορτασμό της Ψαράδικης Βραδιάς.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε, τους χορευτικούς συλλόγους και τις παραδοσιακές ορχήστρες που απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου τους. Η παράσταση ξεκίνησε με την καθιερωμένη πατινάδα σε όλη την παραλία της Αγριάς. Οι μπούλες της Αράπιτσας, μαζί με τους χορευτές των συλλόγων από τα χορευτικά τμήματα της δημοτικής ενότητας Αγριάς Δράκειας, οι Βλάχοι Βόλου, και οι χορευτές του χορευτικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Βόλου, φτάνοντας στο χώρο του ΟΣΕ όλοι οι σύλλογοι χόρεψαν το χορό της φιλίας και του καλωσορίσματος υπό τους ήχους της Πατινάδας Πηλίου και του Συρτού Μακεδονίας.

Οι σύλλογοι που πήραν μέρος ήταν οι: Ομιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα» Νάουσας, Χορευτικά τμήματα δημοτικής κοινότητας Αγριάς – Δράκειας με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγριάς Δράκειας, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου και Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Βόλου.

Μαζί τους πήραν μέρος η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ΠΗΛΙΟΝ ΗΧΟΣ με τους Κερασιώτη Νίκο (κλαρίνο), Μούτο Κωνσταντίνο (λαούτο), Αποστολόπουλο Αλέκο (βιολί), Λύτρα Αναστασία (κρουστά) και Τσεργούλα Νίκο (τραγούδι), η ζυγιά της Νάουσας με τους Δημήτρη και Βαγγέλη Ψαθά, και η ορχήστρα του Χορευτικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Βόλου με τους Γεωργίου Στέφανο (βιολί), Γεωργαλιό Ζήση (κανονάκι), Κατσάνου Κατερίνα (κρουστά – τραγούδι) και Δαγαλέα Μαριάνθη (τραγούδι). Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής και μουσικός κ. Κωνσταντίνος Μούτος. Σημαντική συμβολή στην παράσταση έπαιξαν οι 19 υποστηρικτές της εκδήλωσης οι οποίοι ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, Αξίζει να σημειωθεί και η εθελοντική προσφορά των Προσκόπων Αγριάς, που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Στον ήχο και στον φωτισμό της παράστασης ήταν ο Γιάννης Σαλάχας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου