ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τιμούν τη Ζωή Λάσκαρη

τιμούν-τη-ζωή-λάσκαρη-190333

Σημαντικό πολιτιστικό θεσμό αποτελεί για τον Βόλο το Argo Film Festival, που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά, σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ στο κινηματοθέατρο « Αχίλλειο», με τιμώμενο πρόσωπο την αξέχαστη Ζωή Λάσκαρη.

Σήμερα θα γίνει η παρουσίαση των επτά καλύτερων ταινιών, από τις οποίες μόνο τρεις θα κατακτήσουν τα Argo Film Festival Coolest Film Awards. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Προφιτερόλ», «Glabra», «The Routine – 24», «Not Alone», «Initiation», «Ερινύες», «The Stone Fish».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή απονομής του Lifetime Achievement Award και του Μαρμάρινου Αστεριού στο τιμώμενο πρόσωπο, την αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη, καλλιτέχνιδα η οποία πρόσφερε σημαντικά στον χώρο της 7ης τέχνης, από τους διάσημους προσκεκλημένους της διοργάνωσης και τους οικοδεσπότες, Τόνια Σωτηροπούλου και Μάνο Γαβρά, και φυσικά με την παρουσία του εμπνευστή Βολιώτη παραγωγού Terry Dugas.

Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη βραβευτεί οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κωνσταντίνου και Λάμπρος Κωνσταντάρας.

«Σκοπός του φεστιβάλ είναι να τιμούμε τους καλλιτέχνες που «σημάδεψαν» και πρόσφεραν στο χώρο της 7ης τέχνης με το έργο και την πορεία τους, και ταυτόχρονα να στηρίζουμε τους νέους ώστε να δημιουργούν ταινίες, προβάλλοντας το ταλέντο τους, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και τις ανησυχίες τους» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Ηδη από τα πρώτα δύο φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι δημιουργοί Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Κώστας Σκύφτας, που κατάφεραν τα πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μία μεγάλου μήκους ταινία με το «SHORT FUSE». Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2016 από τη Village Films και πουλήθηκε σε πολλές ξένες αγορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου