ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής

πρωτότυπη-έκθεση-ζωγραφικής-187739

Ο Νικόλαος Δεληγεώργης παρουσιάζει και συνομιλεί με την εικαστικό Lina Romanou

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που φιλοξενώ στον εκθεσιακό χώρο «Ηλίου Μέλαθρον» του ιδρύματος εικαστικό Lina Romanou Δεληγεώργη που την παρουσιάζει μια πρωτότυπη τεχνοτροπία ζωγραφικής η οποία με έχει συγκινήσει.

Ο τίτλος της έκθεσής της είναι «Ζωγραφική και κατασκευές με μαλλί και μετάξι». Εκφράζει μια νέα τεχνοτροπία συνδυασμό ζωγραφικής σε μετάξι και μαλλί.

Συνέντευξη Νίκου Δεληγεώργη και Lina Romanou

  • Οι σπουδές σας στη Beaux Art του Μονπελιέ της Γαλλίας σας έδωσαν την κατάρτιση και την ώθηση να στραφείτε και να ασχοληθείτε με αυτή την τεχνοτροπία; Μπορώ να πω κάποιες από αυτές τις τεχνικές που χρησιμοποιώ ασφαλώς και τις απέκτησα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εκεί μέσα από τη διδασκαλία των ποικίλων μεθόδων της εικαστικής τέχνης.
  • Οποιος βλέπει τα έργα σας διερωτάται ποιες είναι οι επιρροές του καλλιτέχνη; Οι επιρροές που έχω διαμόρφωσαν αυτόν τον ιδιόμορφο τρόπο έκφρασης στα έργα μου.
  • Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις ασχοληθεί και με άλλα είδη ζωγραφικής και κατασκευών. Και βέβαια έχω ασχοληθεί με έργα σε καμβά με λάδι ακουαρέλες, κάρβουνο, παστέλ, μελάνι κλπ. Προτιμώ τις ιμπρεσιονιστικές εκφράσεις ζωγραφικής με αφαιρετικά στοιχεία, χωρίς να απορρίπτω και την κλασσική ζωγραφική με κάρβουνο και τις υδατογραφίες.

Εχω λοιπόν μπροστά μου μία καλλιτέχνιδα που εργάζεται στην Αθήνα και έχει δεσμούς με τον Βόλο λόγω καταγωγής συζύγου, την οποία έχουμε φιλοξενήσει και το 2007. Η φιλοσοφία της στα έργα της εκφράζεται με την αγάπη της για τη φύση για τη γη που ζούμε, την προστασία του περιβάλλοντος και για τη νεότητα ως συνέχεια της ζωής.

Θεωρώ μεγάλη τιμή και επιτυχία που φιλοξενώ αυτήν τη σπουδαία καλλιτέχνιδα και προσκαλώ το φιλότεχνο κοινό του Βόλου να έλθει και να θαυμάσει τα έργα της μέχρι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρες 6.30 – 9.30 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου