ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με χρώμα Κίνας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

με-χρώμα-κίνας-οι-αποκριάτικες-εκδηλώ-181759

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Το ΚΔΑΠ Βασδέκειο επιλέγοντας κάθε χρόνο θεματικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες, ταξίδεψε φέτος στη μακρινή Κίνα. Ο χώρος του ΚΔΑΠ διακοσμήθηκε με κατασκευές εμπνευσμένες από τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κίνας. Κινέζικα φαναράκια, πελώριες παγόδες, κινέζικα γράμματα και ένα δάσος από μπαμπού και πανέμορφα πάντα κυριάρχησαν στους διαδρόμους και στις αίθουσες του ΚΔΑΠ.

Οι στολές των παιδιών φτιάχτηκαν από τους εμψυχωτές του Κέντρου. Καπέλα, ζώνες και τυπωμένοι δράκοι μεταμόρφωσαν τους μικρούς φίλους σε Κινέζους, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα. Τα παιχνίδια, οι δραστηριότητες και η μουσική των εκδηλώσεων ήταν και αυτά βασισμένα στο θέμα.

Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Βασδέκειο έδωσε όπως πάντα τον καλύτερό του εαυτό τόσο για τη διακόσμηση και την προετοιμασία των εκδηλώσεων όσο και για την πραγματοποίησή τους, γι’ αυτό και κλείνοντας χάρισε στους μικρούς «Κινέζους», αλλά και στους γονείς ένα χορό με έναν πελώριο Κινέζικο δράκο κατασκευασμένο από τους ίδιους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου