ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραβεύτηκε «Ο γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ «Les Αrcs»

βραβεύτηκε-ο-γιος-της-σοφίας-της-ελί-179498

Η δεύτερη μεγάλου μήκους της σκηνοθέτιδας απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Work in Progress. Η ταινία θα ολοκληρωθεί το 2016.

Η διάκριση αυτή αφορά ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και το φιλμ διακρίθηκε στο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ κινηματογράφου «Les Arcs» που διεξήχθη στη Γαλλία, ανάμεσα σε δέκα ταινίες. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004. Λίγες μέρες πριν την επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα, ο 11χρονος Μίσα έρχεται από τη Ρωσία για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία. Έχουν να ειδωθούν καιρό και ο Μίσα δεν γνωρίζει πως στην Αθήνα τον περιμένει ο νέος του πατέρας. Ο Μίσα θα έρθει αντιμέτωπος με τα ψέμματα που κρύβει η οικογενειακή αγάπη και με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο.

Ο Βίκτορ Κόμουτ, ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας, που υποδύεται τον Μίσα, είναι ένα παιδί από την Ουκρανία που ζει από τα 8 του χρόνια στην Ελλάδα. Η Βάλερι Τσεπλάνοβα που υποδύεται τη Σοφία, τη μητέρα του Μίσα, είναι διακεκριμένη ηθοποιός στη Γερμανία. Μαζί τους ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Το 7ο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ κινηματογράφου «Les Arcs» έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της πολυμορφίας στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία και την παρουσίαση ταλέντων από την ευρωπαϊκή Ήπειρο. Προσφέρει την ευκαιρία στους θεατές να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές με την παρουσία σκηνοθετών και ηθοποιών, ενώ διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Δυο χρόνια μετά την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» η Ελίνα Ψύκου επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία της. Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2016.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου