ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιά των φαναριών

βραδιά-των-φαναριών-175957

Διοργανώνεται το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Πανεπιστήμιο

Εντυπωσιακή γιορτινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην παραλία του Βόλου στο Ηρώο, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, με πρωτοβουλία του προέδρου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δήμου Βόλου.

Πρόκειται για τη «Βραδιά των φαναριών» κατά τη διάρκεια της οποίας θα μοιραστούν ιπτάμενα φανάρια στα οποία θα γράψουν ευχές, θα ανάψουν και θα πετάξουν, όσοι το επιθυμούν, στέλνοντας τις εορταστικές ευχές τους για το νέο έτος ψηλά στον ουρανό δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ορατό σε ολόκληρη της περιοχή της παραλίας του Βόλου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόλου, θα αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Σωτήρης Πολύζος, ενώ την ηχητική κάλυψη αναλαμβάνει ο Μάνθος Μπάντελης, με μουσικές και τραγούδια που θα ενισχύσουν το γιορτινό εορταστικό χαρακτήρα της βραδιάς. Οι δύο συντελεστές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Παράλληλα στην περιοχή θα βρίσκονται τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας οι οποίοι θα μοιράσουν τα φανάρια και θα προσφέρουν πληροφορίες και βοήθεια στους συμμετέχοντες προκειμένου να λύσουν οποιεσδήποτε απορίες και να δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή και ασφαλή χρήση των φαναριών.

Η εκδήλωση θα έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν δύο σημαντικούς φορείς στηρίζοντας το έργο τους. Πρόκειται για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ και το Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», που φιλοξενεί και φροντίζει άτομα με νοητική υστέρηση.

Για κάθε φανάρι που μοιράζεται θα προσφέρεται σε κουμπαρά που θα βρίσκεται στο σημείο για το σκοπό αυτό, όποιο ποσό επιθυμούν οι συμμετέχοντες ως οικονομική βοήθεια για τους παραπάνω φορείς.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Πολιτισμού 2421082870.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου