ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις της Ενωσης Κυπρίων

εκδηλώσεις-της-ενωσης-κυπρίων-172796

Δράσεις που αναδεικνύουν ιστορικά γεγονότα και διατηρούν άσβεστη τη μνήμη

Σειρά εκδηλώσεων περιλαμβάνει ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας για τη φετινή, αλλά και την ερχόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σε συνεργασία τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας «Διήμερο μνήμης και οφειλής» στις 28 και 29 Μαρτίου για να τιμηθεί η επέτειος της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Αγγλων αποικιοκρατών.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας προγραμματίζεται εκδήλωση με αφηγήσεις αγωνιστών της περιόδου 1955 – ‘59, ποιήματα, τραγούδια από τη χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και κυπριακούς χορούς από τη Φοιτητική Ενωση Κυπρίων Βόλου.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου θα τελεστούν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου 1955 διοργανώνονται στα 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 1ο Γυμνάσιο Βόλου και 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Εισηγητής ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Αδάμος Α. Μουζουρής με θέμα «Ο Απελευθερωτικός Αγώνας του 1955 – 59 και η τουρκική εισβολή του 1974». Ακολουθεί προβολή εικόνων με θέμα «Περιδιάβαση της Νήσου Κύπρος».

Επίσης προγραμματίζεται παρουσίαση του βιβλίου «Εράν – Βυζαντινά αμαρτήματα», του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου Αχίλλειον. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και με τη στήριξη των Συλλόγων Κρητών, Μακεδόνων, Ηπειρωτών, Θρακών, Εγγλεζονησιωτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου