ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Τερψιχόρη» του Βόλου χορεύει στην Κέρκυρα

η-τερψιχόρη-του-βόλου-χορεύει-στην-κ-170562

Το τριήμερο 1-3 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τερψιχόρη» βρέθηκε στην Κέρκυρα μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων, προκειμένου να λάβει μέρος στη χορωδιακή και χορευτική εκδήλωση με την επωνυμία «ΡΙΖΕΣ» που διοργανώθηκε για 9η συνεχή χρονιά.

Στο γραφικό και φιλόξενο χωριό Καλαφατιώνες, η «Τερψιχόρη» υπό τις οδηγίες του δασκάλου της κ. Νίκου Παλιούρα παρουσίασε χορούς από τη Νάξο και το Πήλιο. Οι χορευτικές ομάδες του πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων, με δασκάλα την κ. Στραβοσκούφη Βασιλική, απέδωσαν χορούς από τη Θράκη, την Αριδαία, τη Μυτιλήνη και, φυσικά, από την Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με την παρουσία του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών Κέρκυρας «ΓΕΙΤΟΝΙΑ», ενός πολυμελούς σχήματος που αποτελείται από κερκυραίες και κερκυραίους που αγαπούν την πλούσια μουσική λαϊκή παράδοση του νησιού τους και επιθυμούν να συμβάλουν στην διάσωση και προβολή της. Συντονιστής του Πολυφωνικού Χορού είναι ο κ. Γιώργος Ανυφαντής.

Κατά την τριήμερη παραμονή μας στην Κέρκυρα, οι Φαίακες δικαίωσαν την φήμη της φιλοξενίας που τους αποδίδεται. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων, η δασκάλα των χορευτικών τμημάτων αλλά και οι κάτοικοι του χωριού περιέβαλαν με γνήσια συναισθήματα τους φιλοξενούμενους και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν άριστα στον ρόλο του οικοδεσπότη, πράγμα που επέτυχαν απολύτως.

Ο ίδιος Σύλλογος θα έχει τη χαρά να ανταποδώσει τη φιλοξενία το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο των χορευτικών εκδηλώσεων «ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΑ 2014» που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 9 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. στις Αλυκές Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου