ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια κανονική μέρα» – Νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

μια-κανονική-μέρα-νέα-παραγωγή-του-169011

Σε απόσταση αναπνοής η δεύτερη φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με την παράσταση «Μια κανονική μέρα» να ανοίγει αυλαία το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου.

Μετά από συνεχείς, αναπόφευκτες, αναβολές λόγω συνθηκών, το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει το έργο της Κατερίνας Γιαννάκου «Μια κανονική μέρα» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Σάββατο και Κυριακή από 12 έως 27 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Πρόκειται για έναν καθηλωτικό μονόλογο με εκρηκτικές εναλλαγές συναισθημάτων, που καταφέρνει να αγγίξει βαθιές χορδές ευαισθησίας και συγκίνησης. Μιλά για τον αγώνα μιας σύγχρονης γυναίκας, με τα αδιέξοδα τέρατα που ορθώνονται γύρω της και μέσα της και την οδυνηρή πορεία της από την απόγνωση και την οδύνη, στην κάθαρση και τη λύτρωση. Επίκαιρο νεοελληνικό έργο, γεμάτο ευαισθησία, ειλικρίνεια, ανθρωπιά και στον πυρήνα του βαθιά αισιόδοξο, γιατί όπως λέει και η ηρωίδα του «σημασία έχει να ζεις όχι μ’ αυτό που χάνεις, αλλά μ’ αυτό που βρίσκεις».

Πρωταγωνιστεί η Νιόβη Κωστοπούλου, που ερμηνεύει τον ρόλο ιδανικά, υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Γαλάτη.

Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου ανοίγει ο κύκλος της προπώλησης εισιτηρίων στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», Κουμουνδούρου και Ιάσονος, Τετάρτη – Παρασκευή 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00 και στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε παράστασης.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γαλάτη και πρωταγωνιστεί, όπως προαναφέρθηκε, η Νιόβη Κωστοπούλου.

Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο Λευτέρης Πλαβός, τη μουσική ο Ηλίας Χατζόγλου, τα κοστούμια η Ασπασία Μπότα, τον φωτισμό ο Κώστας Τατάκος, τον ήχο ο Βασίλης Σταμόπουλος, τεχνικοί σκηνής είναι οι Αργύρης Ζήσης και Θανάσης Ματσαγγιάς και τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο Λευτέρης Πλαβός.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ισχύει, οι παραστάσεις θα ανεβαίνουν COVID-FREE (για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με έλεγχο ταυτοπροσωπίας) στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από τo θέατρο. Για την αποφυγή συνωστισμού προτείνεται η έγκαιρη προσέλευση.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://doepap.gr/. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Διεύθυνση Πολιτισμού 2421082870, ταμείο θεάτρου Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας 2421027441, κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» 2421032818.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου