ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος» επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα

η-θεατρική-παράσταση-θεόφιλος-επισ-167883

Η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος», του Θανάση Σκρουμπέλου, με τον Θοδωρή Προκοπίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη, που παρουσιάστηκε για τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες θεατρικές σαιζόν, και κέρδισε το κοινό σε Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Θεόφιλος και του Δήμου Μυτιλήνης, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Θεάτρο Aλφα, κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6.00 μ.μ., για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. «Ο «Θεόφιλος», ο τόσο δεμένος με το Πήλιο και την πόλη του Βόλου, επιστρέφει και σήμερα, «πάντα θα επιστρέφει….!!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το έργο «Θεόφιλος» παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, τον Δεκέμβριο του 2021, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, 87 χρόνια έπειτα από το «πέρασμα» του μεγάλου ζωγράφου από τη ζωή.

Στη θεατρική παράσταση παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από τη Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει τον δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για τη «ζωγραφιά» θα φτάσει μέχρι τον Βόλο, το Πήλιο, να πολεμήσει για την πατρίδα, τα οράματά του. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθήνα, η απόρριψη, ο χλευασμός, η φτώχεια είναι η καθημερινότητά του.

Η επιστροφή στη γενέτειρα και η λυτρωτική συνάντηση με τον Στρατή Ελευθεριάδη θα είναι η πρώτη αναγνώριση, η ουσιαστική δικαίωση όμως θα έρθει από τα ίδια του τα έργα.

Εικόνες και παραστάσεις από την επανάσταση και τα γεγονότα περνούν μπροστά από τον «θεατή», που επικοινωνεί μέσα από τα έργα με τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη και φιγούρες όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ρήγας Φεραίος, ο Παύλος Μελάς κ.α. λαμβάνουν άλλη διάσταση στον δικό του καμβά.

Το κείμενο υπογράφει ο Θανάσης Σκρουμπέλος, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Βερλέκης, σκηνικά – κοστούμια Ανθή Σοφοκλέους, μουσική επιμέλεια Δημήτρης Κοντογιάννης. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου.

Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ, 8 ευρώ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ).

Προπώληση εισιτηρίων https://www.ticketservices.gr/event/theofilos-theatro-alfa. Οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία και συλλόγους τις καθημερινές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου