ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το χρυσό παλάτι του Νέρωνα και τα μεσαιωνικά τείχη της Σιένα θα αποκατασταθούν

το-χρυσό-παλάτι-του-νέρωνα-και-τα-μεσαι-164342

Το χρυσό παλάτι του αυτοκράτορα Νέρωνα, τα μεσαιωνικά τείχη της Σιένα και τα θεμέλια της Βενετίας θα λάβουν απολύτως αναγκαία χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις, καθώς η Ιταλία ενέκρινε ένα σχέδιο χθες αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατέψει την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η φροντίδα μνημείων τέχνης και αρχιτεκτονικής χιλιάδων ετών είναι ένα συνεχές πρόβλημα στην Ιταλία, και πολλοί ιστορικοί χώροι έχουν μείνει σε κρίσιμη κατάσταση λόγω περικοπών στον κρατικό προϋπολογισμό και κακής διαχείρησης.

Τα τείχη που προστάτευαν τη Σιένα κατά τον Μεσαίωνα είναι μεταξύ των χώρων που θα αποκατασταθούν, συγκεκριμένα με 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, είπε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το επενδυτικό σχέδιο παρουσιάστηκε αμέσως αφού η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2016, ο οποίος αυξάνει τις δαπάνες για τον πολιτισμό.

Μεταξύ των σχεδίων είναι και η παροχή επιδομάτων σε δεκαοχτάχρονους για να μπορούν να πηγαίνουν στον κινηματογράφο και σε παρόμοιες δράσεις.

Από το συνολικό ποσό, 13 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για την αναστήλωση του χρυσού παλατιού που έχτισε ο Νέρωνας στη Ρώμη ως μνημείο στον εαυτό του, αλλά το οποίο έθαψε ο μετέπειτα αυτοκράτορας Τραϊανός.

Πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για διάφορα έργα τα οποία έχουν σκοπό να στηρίξουν την πόλη των καναλιών, τη Βενετία.

Μεταξύ άλλων, οι πολιτιστικοί χώροι θα αποκτήσουν συστήματα ασφαλείας όπως συναγερμούς και κάμερες, είπε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα ανέλθουν στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου