ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκανε τραγούδι τον… κορονοϊό

εκανε-τραγούδι-τον-κορονοϊό-163752

Εγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η σύνθεση του Βολιώτη Βασίλη Αγροκώστα

Κοινωνικά μηνύματα με χιουμοριστικό τόνο στέλνει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Βολιώτης καθηγητής μουσικής Βασίλης Αγροκώστας, ο οποίος συνέθεσε τραγούδι για τον κορονοϊό, με σύνθημα «όχι στον πανικό, ναι στην οικογένεια», που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο καθηγητής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και ιεροψάλτης στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα, δημιούργησε αυτοσχέδιο τραγούδι σε δικούς του στοίχους και μουσική, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να χαρίσει ένα χαμόγελο στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πολυτάλαντα εκπαιδευτικό, μουσικό, συνθέτη και ερμηνευτή, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για την ενθουσιώδη «υποδοχή» που επιφύλαξαν οι φίλοι του διαδικτύου στην αυτοσχέδια δημιουργία του, που προέκυψε αυθόρμητα, όπως είπε, παρακολουθώντας από την τηλεόραση τα νέα για τα κρούσματα του κορονοϊού.

Οι στοίχοι του τραγουδιού αποτυπώνουν εύστοχα το πνεύμα του δημιουργού, ο οποίος έγραψε: «Κλείνομαι στο σπιτάκι μου/και στην δουλειά δεν πάω/από τον κορονοϊό /τη φαμελιά φυλάω. Καθίστε στο σπιτάκι σας /για να μη μολυνθείτε/κρεβάτι στην εντατική/ δεν θα ‘χει για να βρείτε», πλαισιώνοντας τους στοίχους με λαϊκούς μουσικούς δρόμους.

Ο Βασίλης Αγροκώστας μετρά αρκετές συνθέσεις και βραβεία στο ενεργητικό του, ενώ πριν από μια εβδομάδα παρουσιάστηκε από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ τραγούδι που συνέθεσε ο ίδιος σε στοίχους του Θεόδωρου Σαντά από τη Θεσσαλονίκη. «Το συγκεκριμένο τραγούδι επιλέχθηκε ανάμεσα σε χίλια τραγούδια σε μια πλατφόρμα που άνοιξε η ΕΡΤ και λέγεται πρώτη ακρόαση για νέους δημιουργούς, στιχουργούς, τραγουδιστές. Πρόκειται για μια πανελλαδική διάκριση» ανέφερε ο Βολιώτης δημιουργός, ο οποίος δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κλείνοντας, ο Βασίλης Αγροκώστας ανέφερε ότι τον χαροποιεί η ανταπόκριση του κόσμου στο αυτοσχέδιο τραγούδι του για τον κορονοϊό και προσέθεσε ότι «χαίρομαι γιατί έκανα τον κόσμο να χαμογελάσει στην «παγωμάρα» των ημερών που ζούμε. Το μήνυμα είναι «μείνετε στο σπίτι, προστατεύστε την οικογένεια και τους δικούς σας ανθρώπους. Κάνουμε ό,τι λέει ο ΕΟΔΥ και συμμορφωνόμαστε με τους επιστήμονες» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου