ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο εγωιστής γίγαντας»

ο-εγωιστής-γίγαντας-159398

H Bρετανική ταινία «Ο εγωιστής γίγαντας» (The Selfish Giant) θα προβληθεί από σήμερα Τρίτη 19 Αυγούστου έως την Πέμπτη 21 Αυγούστου στις 21.30 στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» και στο πλαίσιο του Σινέ Μεσόγειος. Σκηνοθεσία, σενάριο: Κλίο Μπάρναρντ (με έμπνευση από το ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ). Πρωταγωνιστούν: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ.

Σε μια βιομηχανική πόλη του αγγλικού Βορρά δυο αγόρια βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα μιας βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο 13άχρονος Αρμπορ και ο κολλητός του Σουίφτι, βολοδέρνουν χωρίς καμιά όρεξη στη λαϊκή γειτονιά τους κάθε φορά που αποβάλλονται από το σχολείο. Τα δύο αγόρια νιώθουν σαν ξένοι στην πόλη τους. Πολλές φορές νιώθουν το ίδιο ακόμη και στο ίδιο τους το σπίτι. Ο Αρμπορ που έχει τρομερά ξεσπάσματα οργής, ζει με τη μητέρα και το μεγαλύτερο αδελφό του, ενώ ο Σουίφτι κατοικεί με την πολυπληθή οικογένεια του σε ένα σπίτι όπου η ανάγκη για καθημερινό φαγητό υποχρεώνει τη μητέρα του να μειώνει τις μερίδες φαγητού στο ελάχιστο προκειμένου να ταΐσει και τα 6 παιδιά της. Οταν γνωρίσουν τον Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής που συλλέγει και επεξεργάζεται μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, θα δουλέψουν για εκείνον με σκοπό να βγάλουν χρήματα. Στην προσπάθειά τους να μαζέψουν όσα περισσότερα μεταλλικά σκουπίδια μπορούν, θα χρησιμοποιήσουν ένα άλογο (ο εσωστρεφής Σουίφτι έχει ταλέντο στο να επικοινωνεί με τα άλογα) κι ένα κάρο. Κάποια στιγμή όμως η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται εξαιτίας της απληστίας του Αρμπορ και της επιμονής του να κερδίσει τη συμπάθεια του αυστηρού «αφεντικού» τους, παρότι εκείνος δείχνει να έχει μεγαλύτερη εκτίμηση στον Σουίφτι.

Η ιστορία των δύο αγοριών είναι ένα τραχύ, βίαιο αλλά και συγκινητικό δείγμα του σύγχρονου βρετανικού σινεμά για το πως περιθωριοποιείται η νέα γενιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου