ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία στον Αγιο Λαυρέντιο

συναυλία-στον-αγιο-λαυρέντιο-159109

Από τους Νικόλα Σπανό και Νίκο Ζαφρανά σήμερα Σάββατο

Τον κύκλο τραγουδιών «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», έργο 89 του Φράντς Σούμπερτ, σε ποίηση Βίλχελμ Μύλλερ, θα παρουσιάσουν σε μια μοναδική συναυλία στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου ο Νικόλας Σπανός και ο Νίκος Ζαφρανάς, σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, στο κτίριο Στρατώνα (στην κεντρική πλατεία). Την εκδήλωση διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου με την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

Ο Νικόλας Σπανός βραβεύτηκε από την Ενωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής με Τιμητική Διάκριση ως «Καλύτερος Νέος Τραγουδιστής της χρονιάς» για την ερμηνεία του στο ρόλο του Αρσαμένη («Ξέρξης», Ε.Λ.Σ.), ενώ απέσπασε το Α’ Βραβείο στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Λυρικού Τραγουδιού της «ΤΕΧΝΗΣ». Ζει μόνιμα στη Βιέννη και δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη.

Ο Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο) διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Εχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα, Αλβανία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος των συνόλων Piandaemonium & Transcription Ensemble. Εχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε CD. Εργάστηκε ως μουσικός προετοιμαστής για τη Styriarte (Αυστρία), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Οπερα Θεσσαλονίκης σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου