ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο ορυκτολογίας διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

σεμινάριο-ορυκτολογίας-διοργανώνει-158974

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει σεμινάριο ορυκτολογίας, το οποίο περιλαμβάνει δύο κύκλους, θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων. Οι συμμετέχοντες εισάγονται στην Ορυκτοδιαγνωστική, δηλαδή στις μεθόδους αναγνώρισης των ορυκτών, καθώς και στην περιγραφή των βασικών ορυκτών της Ελλάδας. Παρουσιάζονται οι κύριες χρήσεις των ορυκτών, ενώ γίνεται ειδική εισήγηση για τους πολύτιμους λίθους.

Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 70’ και πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Κατά τις πρακτικές ασκήσεις οι εκπαιδευόμενοι θα επισκεφθούν περιοχές με ορυκτολογικό ενδιαφέρον στο Πήλιο και την Οθρυ, όπου και θα συλλέξουν ορυκτά.

Σε κάθε συμμετέχοντα αποστέλλονται σημειώσεις των μαθημάτων και οι ανάλογες παρουσιάσεις. Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής: Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ορυκτογένεση και ορυκτοδιαγνωστική, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου πρώτη ομάδα ορυκτών, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου άσκηση υπαίθρου, Τετάρτη 16 Μαρτίου δεύτερη ομάδα ορυκτών, Κυριακή 20 Μαρτίου άσκηση υπαίθρου, Τετάρτη 23 Μαρτίου μέταλλα – πολύτιμοι λίθοι.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 ή στο mail του Μουσείου [email protected] μέχρι την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες που σχετίζονται με ορυκτά, όπως συντηρητές, αρχαιολόγοι, κοσμηματοπώλες, καθώς και σε όσους τρέφουν γενικά ενδιαφέρον για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων της Ορυκτολογίας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου