ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοιχτό το Σινέ Ιωλκός

ανοιχτό-το-σινέ-ιωλκός-157961

Με την ταινία «Το μυστικό στα μάτια της» που θα προβληθεί σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9 μμ στη δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο, συνεχίζεται η δράση του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης « Ιωλκός», που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η αποψινή κινηματογραφική προβολή είναι σύμφυτη με μια ταινία Αργεντίνικης παραγωγής, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Χουάν Χοσέ Καμπανέλα με τους: Ρικάρντο Νταρίν, Σολεδάδ Βιλαμίλ, Πάμπλο Ράγκο

Εχοντας βγει στη σύνταξη, ο υπάλληλος της εισαγγελίας Μπενχαμίν αποφασίζει να γράψει ένα μυθιστόρημα για μια υπόθεση βιασμού και δολοφονίας που συνέβη πριν από 25 χρόνια. Ζητάει τη βοήθεια της πρώην προϊσταμένης του, με την οποία θα ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Λένε ότι τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής. «Το μυστικό στα μάτια της» διατρέχει πέρα από τους αμφιβληστροειδείς και μπαίνει πλήρως στην ουσία του ανθρώπου. Η ταινία εξετάζει δύο από τα πιο βασικά ένστικτα που καθορίζουν την ύπαρξή μας: την αγάπη και τη δικαιοσύνη.

Σεναριακό κομψοτέχνημα που συνδυάζει μια τρυφερή ερωτική ιστορία, ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυστήριο κι ένα εύστοχο σχόλιο στη σύγχρονη αργεντίνικη Ιστορία. Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετικά ένα τρόφιμο.

Παράλληλα όσοι έλθουν για να παρακολουθήσουν τις προβολές του Σινέ Ιωλκός, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση με τίτλο «Παράλληλες διαδρομές» (με έργα γνωστών ζωγράφων της εποχής του Θεόφιλου, από τη Δημοτική συλλογή και το Μουσείο Αλ. Κ. Δάμτσα Δήμου Βόλου) σε συνεργασία με τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8 μ.μ έως τις 11 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου