ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γραμματική μετά… μουσικής

γραμματική-μετά-μουσικής-157066

Δημιουργικές δράσεις αναπτύσσει ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Μπατάκας

Πρωτότυπο βίντεο δημιουργήθηκε από την ομάδα της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, με σκοπό να διδάξει στα παιδιά την ορθογραφία των καταλήξεων των ρημάτων με ένα διαφορετικό, ξεχωριστό και ευφάνταστο τρόπο.

Το βίντεο ανέβηκε στην πλατφόρμα που δημιούργησε η τάξη μαζί με τον δάσκαλό της Κωνσταντίνο Μπατάκα, την «TAMAMAFLIX», στην οποία είναι αναρτημένα και άλλα βίντεο με πληθώρα θεμάτων. Στο βίντεο που συμμετέχουν τα παιδιά της τάξης, μαθαίνει κανείς με έναν ευχάριστο τρόπο τις καταλήξεις των ρημάτων και την ορθογραφία τους, καθώς με αυτό τον τρόπο, η απομνημόνευση των κανόνων γραμματικής γίνεται πιο εύκολα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δάσκαλο της τάξης και εμπνευστή μιας ακόμη πρωτότυπης δράσης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δημιουργήσαμε το βίντεο με τα παιδιά, με σκοπό να διδάξουμε θεωρίες γραμματικής. Δεν είναι το μοναδικό βίντεο, βέβαια, είναι σειρά από βίντεο. Το πρώτο που κάναμε είναι θεωρία μαθηματικών, ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο και το δεύτερο είναι με τις καταλήξεις των ρημάτων».

Το βίντεο απευθύνεται «σε όλους τους μαθητές όλων των δημοτικών της Ελλάδας και όχι μόνο. Σε όσους δυσκολεύονται να βρουν τις καταλήξεις των ρημάτων. Διασκεδάζουμε τις θεωρίες μας, βρίσκουμε τις αδυναμίες μας και με έναν ευχάριστο τρόπο προσπαθούμε να το περάσουμε και στην τάξη και στους υπόλοιπους μαθητές που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μας» επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Μπατάκας.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στη διαδικτυακή πλατφόρμα, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση, με τον Βολιώτη εκπαιδευτικό να υπογραμμίζει ότι δέχεται πολλά μηνύματα από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από το αποτέλεσμα.

Ενταγμένο στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων του σχολείου το συγκεκριμένο βίντεο, αποτυπώνει την ευχάριστη όψη της μάθησης, με τον Σύλλογο «Εσταυρωμένος» να συγχαίρει τον δάσκαλο και τα παιδιά, «εφόσον με αυτόν τον τρόπο δείχνει την αγάπη του προς τους μαθητές του», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου