ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποίηση με χρώμα και έμπνευση

ποίηση-με-χρώμα-και-έμπνευση-155238

Ο εικαστικός Αστέρης Γκέκας παρουσιάζει το έργο του στον Βόλο

Την εικαστική έκθεση – σημειώσεις του Αστέρη Γκέκα παρουσιάζει ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Ν. Μαγνησίας στον χώρο του Open Office Volos (K. Καρτάλη 62-68, 2ος όροφος, με Ερμού), σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Νομού Μαγνησίας με την πολυετή προσφορά του, φέρνει ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς με εργαλείο τον πολιτισμό.

Δύο παγκόσμιας αξίας μεγάλοι σύγχρονοι σκηνοθέτες, ο Α. Ταρκόφσκι και ο Θ. Αγγελόπουλος, οι οποίοι άφησαν μεγαλειώδες έργο, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον δημιουργό. Ενας Ρώσος και ένας Ελληνας – δύο ποιητές της εικόνας, στο μελαγχολικό ύφος τους συνεπαίρνουν το αίσθημα και την εστία του βλέμματος.

Ονειροπόλοι και οι δύο, προφήτες του μέλλοντος, επεσήμαναν με ουσιαστικό τρόπο την ανθρώπινη τραγική παρουσία.

«Οι πρώτες σημειώσεις του διάσημου Ελληνα εικαστικού, του Αστέρη Γκέκα, είναι η αρχή μιας ευρύτερης μελέτης εργασίας και βαδίζουν σε δρόμους όπου οι φανοστάτες τους φωτίζονται από το φως των ταινιών τους και φιλοδοξούν να εγείρουν νέες συζητήσεις για τις σκέψεις, το βλέμμα αυτών των δύο παγκόσμιων κινηματογραφιστών» επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και πραγματοποιείται με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης έναντι του Covid-19. Η προσέλευση στον χώρο γίνεται με επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.

Η έκθεση διαρκεί έναν μήνα, στον χώρο του Open Office Volos (Κ. Καρτάλη 62-68 με Ερμού, 2ος όροφος) και λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 11:00-20:00. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι 2421023099.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου