ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφηγείται «Γυναικείες ιστορίες»

αφηγείται-γυναικείες-ιστορίες-155188

Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργη Μασσαβέτα

Επανακυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργη Μασσαβέτα «Γυναικείες ιστορίες» από τις εκδόσεις Πηγή. Οπως υπογραμμίζει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας, το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει «διηγήματα στερούμενα φαντασίας, καθώς η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεπερνά τους ευφάνταστους συγγραφείς».

Το βιβλίο του Γιώργη Μασσαβέτα «Γυναικείες ιστορίες» περιλαμβάνει 16 βιογραφικά διηγήματα. Εξαιρετικά τα σχόλια, που έχει αποσπάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, με τον Μίμη Ανδρουλάκη να τονίζει «ο Γιώργης Μασσαβέτας είναι ο Κάρολος Ντίκενς της Ελλάδας».

Ενα ασβεστωμένο πεζούλι μιας φτωχογειτονιάς στην Κοκκινιά είναι το σημείο συνάντησης μιας γυναικοπαρέας. Εκεί, η Αννέτα η Βλάχα, η «Αγία» Ασήμω, η καφετζού η Μαριγώ και η πρώην ελευθέρων ηθών Κατινάρα, για 30 χρόνια, από το 1944 έως το 1974, μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. Αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες αλλά και των άλλων γυναικών της γειτονιάς, άλλοτε χαμηλόφωνα και συνωμοτικά κι άλλοτε με γέλια και τραγούδια. Πότε με σκληράδα και πότε με τρυφερότητα. Πάντα όμως με πάθος, χιούμορ κι αυτοσαρκασμό.

Την ώρα που ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους, τις αγωνίες, τα βάσανα, τους έρωτες, τις απώλειες, τα οικογενειακά τους δράματα, ταυτόχρονα ξετυλίγεται και η ιστορία της Μεταπολεμικής Ελλάδας. Για παραγγελία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου