ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΜΣΤ: Εντός τριμήνου η απόφαση του ΣτΕ για τις προσφυγές Καφέτση-Κοσκινά

εμστ-εντός-τριμήνου-η-απόφαση-του-στε-γ-154277

Mέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των προσφυγών της διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνας Κοσκινά και της προκατόχου της, Άννας Καφέτση, που συζητήθηκαν την Τρίτη στο ακροατήριο.

Ειδικότερα, στο Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτριες τις παρέδρους Ευαγγελία Σκούρα και Ουρανία Νικολαράκου, συζητήθηκαν οι αντίθετες αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κ. Καφέτση και Κοσκινά.

Κατά την ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι των δύο πλευρών ανέπτυξαν τις αντίθετες νομικές τους θέσεις.

H πλευρά της πρώην διευθύντριας του ΕΜΣΤ Άννας Καφέτση έθεσε θέμα αρμοδιότητας του ΣτΕ καθώς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι ΝΠΙΔ, με συνέπεια οι διαφορές του να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πολιτικών και όχι των διοικητικών δικαστηρίων, όπως είναι το ΣτΕ. Ακόμα, υποστήριξε ότι για την αποπομπή της από τη θέση διευθύντριας του ΕΜΣΤ ευθύνονται τα μέλη του ΔΣ του Μουσείου.

Ο συνήγορος της Κατερίνας Κοσκινά επισήμανε ότι κακώς ανατέθηκαν στην κ.Κοσκινά καθήκοντα διάρκειας λιγότερης των τεσσάρων ετών, καθώς ο νόμος προβλέπει σαφώς ότι η θητεία της διευθύντριας είναι τετραετούς διάρκειας. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της Κατερίνας Κοσκινά ως αντικαταστάτριας της αποπεμφθείσας το 2014 πρώην διευθύντριας του ΕΜΣΤ Άννας Καφέτση, λήγει σε δύο ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου