ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφικά μηνύματα ευαισθησίας

συγγραφικά-μηνύματα-ευαισθησίας-153641

Ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις κυκλοφόρησαν από το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος»

Σε τρεις νέες εκδόσεις προχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», με στόχο τη στήριξη της ευαίσθητης διακονίας του και τον εμπλουτισμό της ενδιαφέρουσας εκδοτικής δημιουργίας του. Τα τρία πονήματα προβάλλουν, το καθένα με τον δικό τους τρόπο, τα μηνύματα του Ευαγγελίου και αποτελούν «μικρό λιθαράκι στη προσπάθεια της Εκκλησίας να οικοδομήσει πνευματικά τους σύγχρονους ανθρώπους, που ζουν «εν μέσω παγίδων πολλών»» υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου.

Το πρώτο βιβλίο είναι ένα υπέροχο παραμύθι «Ο Τόντι, ο μέγας οδηγητής» και απευθύνεται σε μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου. Το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν σ’ όλους τους μαθητές που επισκέπτονται το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος – Παράρτημα του «Εσταυρωμένου» και για όλους τους άλλους, που επιθυμούν να στηρίξουν τον Σύλλογο, πωλείται στην τιμή των 3 ευρώ στα γραφεία του «Εσταυρωμένου» και στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Συγγραφέας του είναι η δασκάλα Σταυρούλα Δημητριάδη, την εικονογράφηση επιμελήθηκε η Αννη Νικολέτη, εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και τη φιλολογική επιμέλεια είχε η Κερασία Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη, φιλόλογος.

Το δεύτερο βιβλίο έχει τίτλο «Οι… ηττημένοι της ζωής». Πρόκειται για επετειακή έκδοση, για τα 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του «Εσταυρωμένου», που περιέχει πρόλογο του Κ. Μάγου επίκουρου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και λίγα λόγια από τον συγγραφέα π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του «Εσταυρωμένου». Το θεατρικό έργο «Οι… ηττημένοι της ζωής» περιέχει παράρτημα φωτογραφιών από την 25ετή δράση του «Εσταυρωμένου» και το άρθρο «Ο Εσταυρωμένος» μέσα από τη ματιά ενός νεαρού συμπολίτη του, του Τσαμπίκου Σκούμβρου, μεταπτυχιακού φοιτητή, κείμενο και φωτογραφίες από την ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου» στη Βουλή των Ελλήνων, γνωριμία με τον «Εσταυρωμένο», βιογραφικό του συγγραφέα κ.ά.

Το τρίτο βιβλίο έχει τον τίτλο «Το χαμογελαστό μουστάκι» και είναι θεατρικό έργο – διδακτική κωμωδία. Πρόκειται για το τελευταίο πόνημα του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα και προβάλλει το μεγάλο θέμα της μοναξιάς των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με τους οικείους και πολλά άλλα θέματα σύγχρονα και παλιά. Το βιβλίο περιέχει πρόλογο της Κερασίας Παπαγεωργίου – Γκαβανούδη φιλολόγου και λίγα λόγια του συγγραφέα π. Θεοδώρου Μπατάκα. Οι νέες εκδόσεις, όπως και οι προηγούμενες, διατίθενται προς ενίσχυση των κοινωνικών και φιλανθρωπικών σκοπών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου