ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διακρατική συνάντηση στο Πήλιο

διακρατική-συνάντηση-στο-πήλιο-148411

Στελέχη της Πρεσβείας του Καζακστάν στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στην Ανω Γατζέα

Ατυπη διακρατική συνάντηση μεταξύ Ελλάδος και Καζακστάν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου που βρίσκεται στην Ανω Γατζέα, με την ευκαιρία της έκθεσης που φιλοξενεί το Μουσείο με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το Καζακστάν» και θα διαρκέσει έως και την 31η Αυγούστου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας της Π.Ε. Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη – Χαλαστάρα και οι κ. κ. Almasbek Zhumadilov πρώτος γραμματέας της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα και ο Seiilkhan Aubakirov τρίτος γραμματέας αντίστοιχα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, έγινε από τους διπλωμάτες ενημέρωση για τη σημερινή κατάσταση του Καζακστάν και το ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει η συγκεκριμένη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Παγκόσμια Εκθεση που οργανώνει το 2017 για την ενέργεια και την προσπάθεια για Παγκόσμια ειρήνη και Ασφάλεια.

Τα στελέχη της Πρεσβείας του Καζακστάν, προσέφεραν σχετικά δώρα στην Αντιπεριφερειάρχη, καθώς επίσης και αναλυτικό υπόμνημα του προέδρου της χώρας για τον τρόπο που η χώρα αυτή της Ευρασίας, κατόρθωσε και γίνεται μια υπολογίσιμη οικονομική δύναμη και ανερχόμενη διεθνώς, αξιοποιώντας τον ορυκτό πλούτο της και δημιουργώντας στρατηγικές συμμαχίες, και τον προγραμματισμό για το μέλλον. Το κείμενο των 31 σελίδων φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο δρόμος του Καζακστάν – 2050 Κοινός σκοπός, Κοινά Συμφέροντα, Κοινό Μέλλον» και έχει ως μότο «Καζακστάν 2050, Η δύναμή μας».

Αυτά από μια πρώην σοβιετική δημοκρατία -τόπο εξορίας επί Στάλιν-, με πληθυσμό 16 περίπου εκατομμύρια και έκταση όσο 16 Ελλάδες.

Η κ. Κολυνδρίνη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τα δώρα και υποσχέθηκε να ενημερώσει και τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Οπως επεσήμανε παράλληλα, παρόμοιες συναντήσεις είναι δημιουργικές και δείχνουν τους διάφορους τρόπους και δρόμους ανάπτυξης που μπορεί να ακολουθήσει ο τόπος μας. Αρκεί να αξιοποιούνται δεόντως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου