ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οπερα διά… τηλεφώνου

οπερα-διά-τηλεφώνου-145401

Πρωτότυπη δραστηριότητα από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Πρωτότυπη δράση που γεννήθηκε από τις ανάγκες της πανδημίας και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας τη δυνατότητα να απολαύσουν αποσπάσματα από τις αγαπημένες τους όπερες, τηλεφωνικώς, από το αναπαυτικό σαλόνι του σπιτιού τους. Αυτή την απρόσμενη ευκαιρία προσφέρει στο κοινό η Εθνική Λυρική Σκηνή μέσα από την δράση της με τίτλο «Οπερα τηλεφώνου» που γεννήθηκε λόγω της πανδημίας, είχε απήχηση και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Μια μονωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένας πιανίστας μοιράζονται τηλεφωνικά με έναν ακροατή-συνομιλητή τις γεμάτες πάθος ιστορίες της «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ, της δημοφιλέστερης πρωταγωνίστριας του γαλλικού ρεπερτορίου όπερας, και της διάσημης Ελληνίδας τσιγγάνας «Περουζέ», της κεντρικής ηρωίδας από την ομώνυμη αριστοτεχνική όπερα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου, με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο, εξιστορεί την προκλητική ζωή της εκρηκτικής Κάρμεν και τον παράφορο έρωτα της Περουζέ για έναν νέο χωρικό ενώ ερμηνεύει αγαπημένες άριες από τις δύο όπερες. Ολα αυτά σε ένα διαδραστικό οπερατικό τηλεφώνημα όπου ο συνομιλητής γίνεται μέρος μιας ιστορίας που ακροβατεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες. Κάθε τηλεφώνημα είναι προσωπικό και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης της δράσης από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη 16.00 – 18.00. Πληροφορίες – εγγραφές: [email protected], 2130885787.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου