ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενίσχυση συγγραφικής δραστηριότητας

ενίσχυση-συγγραφικής-δραστηριότητας-141003

Διαγωνισμός κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικών έργων

Διαγωνισμό κρατικών βραβείων συγγραφής θεατρικού έργου για το 2020 με αυξημένα χρηματικά έπαθλα προκηρύσσει το υπουργείο Πολιτισμού με στόχο την προαγωγή του της εγχώριας θεατρικής συγγραφικής δραστηριότητας.

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι τρία. Το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Eργου το οποίο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 7.000 ευρώ, το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Eργου για παιδιά, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και το Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ.

Τα έργα μπορούν να ανήκουν σε όλα τα είδη της δραματικής τέχνης. Πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα και όχι μεταφρασμένα στα ελληνικά. Σημειώνεται ότι τα έργα που θα βραβευθούν, θα διαβιβαστούν από το ΥΠΠΟΑ στους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την πιθανή ένταξη τους στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους.

Οι θίασοι του ελεύθερου θεάτρου που θα εντάξουν στο ρεπερτόριο τους έργα που έχουν τιμηθεί με Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού έργου, επιχορηγούνται από το ΥΠΠΟΑ για το ανέβασμα τους, με τους όρους που εκάστοτε ισχύουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη λίστα των βραβευμένων έργων, η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού τηρεί αναλυτική βάση δεδομένων που είναι προσβασιμη στο διαδίκτυο μαζί με την περίληψη των έργων και το βιογραφικό των συγγραφέων τους.

Η υποβολή των έργων από τους ενδιαφερόμενους, θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να ζητούν διευκρινίσεις -μέσω email λόγω των ειδικών συνθηκών- στην εξής διεύθυνσ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου