ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα μαγειρεία των αρχαίων

στα-μαγειρεία-των-αρχαίων-140897

Συναρπαστικό ταξίδι της Μαρίας Θερμού στη διατροφή και τις γαστρονομικές συνήθειες χιλιάδων ετών

To μπεστ σέλερ «Στα μαγειρεία των αρχαίων» κυκλοφορεί και στα αγγλικά, μετά από επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά βιβλιοπωλεία.

Το βιβλίο της Μαρίας Θερμού «Dining with the Ancient Greeks» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ολκός και στην αγγλική γλώσσα, στοχεύοντας σε ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τη διατροφή στην αρχαιότητα ως έκφραση πολιτισμού και εκλέπτυνσης της ζωής, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Ντούμα.

Πρόκειται για πρωτότυπη σύνθεση αρχαίων κειμένων σε αφηγηματική διαδρομή από την κυκλαδική και τη μινωική εποχή ώς την κλασική και ελληνιστική. Τα είδη των τροφών και οι πρώτες ύλες, τα εξωτικά προϊόντα, τα συμπόσια, οι μάγειροι και οι συνταγές τους, οι συνήθειες και οι υπερβολές κάθε εποχής, ακόμη και τα σκεύη παρασκευής του φαγητού ζωντανεύουν στο βιβλίο, αποκαλύπτοντας έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, αισθήματα, ακόμη και ήχους. «Συνομιλητές» της συγγραφέως ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο πατέρας της γαστρονομίας Αρχέστρατος, ο Αθήναιος με τους Δειπνοσοφιστές, ο Ομηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής. Μπαίνοντας στα μαγειρεία της αρχαιότητας η Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στον χώρο του πολιτισμού και με ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, καταγράφει και παρουσιάζει τις μικρές και μεγάλες ιστορίες της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων.

Η έκδοση έγινε με την ευγενική υποστήριξη του ιδρύματος Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου