ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διάλεξη στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου για το Χειμωνανθό

διάλεξη-στο-δημοτικό-ωδείο-βόλου-για-τ-135773

Η τρίτη κατά σειρά διάλεξη – παρουσίαση του «Χειμωνανθού» II διοργανώνεται σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Θέμα της ομιλίας είναι: «Computer Music Τεχνικές – Ηχομουσικά Εργαλεία» και εισηγητής ο καθηγητής του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μουσικής του Δημοτικού ωδείου Βόλου Ηλία Χατζόγλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Για το σπουδαστή μουσικής, αλλά και για τον οποιοδήποτε μουσικό, ο υπολογιστής είναι ένα άριστο μέσο καταγραφής και επανεκτέλεσης της άσκησης, του ύφους παιξίματος ή της δημιουργικής του έμπνευσης.

Είναι επαναστατικό το να μπορεί κανείς με λίγα μέσα και απλές τεχνικές, άμεσα «να ηχογραφεί και να ακούει το παίξιμό του ξανά και ξανά» ή «να βλέπει και να ακούει το οπτικό περιεχόμενο της παρτιτούρας» με όλες τις δυνητικά άπειρες δυνατότητες επεξεργασίας που μπορεί το μουσικό περιεχόμενο να υποστεί.

Τα παραπάνω, όπως για άλλες ενδιαφέρουσες όψεις, για τα θετικά και τυχόν αρνητικά της Computer Music θα συζητηθούν στη διάλεξη που θα διεξαχθεί στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου