ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αύξηση 25% των εισιτηρίων στο ΚΘΒΕ», λέει η αναπληρώτρια διευθύντρια

αύξηση-25-των-εισιτηρίων-στο-κθβε-λέε-1356

Τονίζει ότι ο κίνδυνος του «λουκέτου» έχει εκλείψει. Στηρίζει τις ελπίδες της στην αύξηση του αριθμού προσέλευσης των θεατών στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στην παράλληλη αύξηση των εισιτηρίων. Η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου, Μαρία Τσιμά, δηλώνει στο in.gr πως το ΚΘΒΕ «βρίσκει τον βηματισμό του».

Η ηθοποιός μιλά για το χρέος, τις δυνατότητες που έχει το ΚΘΒΕ, αλλά και τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο φορέας ώστε να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

«Εμπεριέχει μεγάλη προσπάθεια και δύναμη για να ορθοποδήσει ένας οργανισμός ο οποίος έχει πολλά χρέη καθώς και ανάγκη μεγάλης και ουσιαστικής στήριξης», αναφέρει η κ. Τσιμά και προσθέτει πως με τον Τσέζαρις Γκραουζίνις, τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Σταμάτη Φασουλή προσπαθούν να δημιουργήσουν το καλοκαιρινό τους ρεπερτόριο για την Επίδαυρο.

Αναφερόμενη στην νέα τιμολογιακή πολιτική του ΚΘΒΕ, η κ. Τσιμά επισημαίνει πως το Θέατρο παρέχει τη δυνατότητα στον κόσμο την Τετάρτη και την Πέμπτη να παρακολουθεί παραστάσεις με πέντε ευρώ.

«Πολύς κόσμος προσήλθε στο Θέατρο. Έχουμε 25% αύξηση των εισιτηρίων μέσα σε μια πολύ δύσκολη εποχή», δηλώνει η ηθοποιός για να προσθέσει πως το Κρατικό Θέατρο έχει προχωρήσει σε φιλανθρωπικές κινήσεις και δραστηριότητες που σκοπό έχουν να «αγκαλιάσουν την κοινωνία», όπως οι επισκέψεις στην Ειδομένη, στα Διαβατά, σε άλλους προσφυγικούς καταυλισμούς και σε φυλακές.

«Με τον διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, προσπαθούμε να βοηθήσουμε ένα Θέατρο με πολλές σκηνές και δυνατότητες, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια», λέει η κ. Τσιμά.

Μιλώντας για το χρέος του ΚΘΒΕ, τονίζει ότι όταν ανέλαβαν το Θέατρο το χρέος βρισκόταν στα 8 εκατομμύρια ευρώ, περίπου, και τώρα έχει συρρικνωθεί κατά ένα εκατομμύριο. «Προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία από όπου μπορούμε ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι και το θέατρο σιγά σιγά να βρει τον βηματισμό του», επισημαίνει.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο του «λουκέτου», εξηγεί: «Για μένα δεν υπάρχει κίνδυνος λουκέτου σε έναν φορέα που προσπαθεί να βρει τους τρόπους να αγγίξει την κοινωνία και από τη στιγμή που πολλαπλασιάζει τους θεατές του κι έχει αύξηση εισιτηρίων, αυτό δείχνει την ανάγκη να υπάρχει το Κρατικό Θέατρο. Αλίμονο ό,τι ήταν παθογόνο να έκλεινε. Η Ελλάδα χρωστάει. Οι περισσότεροι φορείς είναι σε δύσκολη φάση». Προσθέτει, ακόμη, πως η πολιτεία με έκτακτη επιχορήγηση προσπαθεί να προσφέρει αρωγή στο θέατρο.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, είχε αναφέρει στο in.gr πως το Κρατικό «έχει τη δυνατότητα, εάν υπάρξει μια γενναία πολιτική απόφαση και κάποιος διαγράψει το κοντέρ των χρεών του, να μεγαλουργήσει και να παίξει τον πολιτιστικό ρόλο που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου