ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Marvel σκοτώνει τον διάσημο ήρωά της, Γουλβερίν

h-marvel-σκοτώνει-τον-διάσημο-ήρωά-της-γουλβ-134678

Είναι ίσως ο πιο δημοφιλής από τους Χ-Men. Ο Γουλβερίν, ο μεταλλαγμένος του οποίου ο σκελετός είναι μεταλλικός και νύχια πετάγονται από τις κλειδώσεις του, ετοιμάζεται να πεθάνει.

Και να παραμείνει νεκρός -τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα της Marvel.

H Marvel εκδίδει μία νέα σειρά κόμικ που περιλαμβάνει τέσσερα τεύχη. Ο τίτλος της δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών: «Ο θάνατος του Γουλβερίν».

Στο τέλος του πρώτου τεύχους ο ήρωας της Marvel έχει χάσει τη δυνατότητα αυτοΐασης που τον καθιστούσε ουσιαστικά αθάνατο.

Ο θάνατος δεν μοιάζει μακριά, ειδικά εάν προσέξει κανείς το εξώφυλλο του τέταρτου κόμικ που δείχνει τον χάρο με τη μορφή σκελετού να μεταφέρει μακριά το άψυχο σώμα του σούπερ ήρωα.

Απαντώντας στον σκεπτικισμό που συνοδεύει τις πληροφορίες περί θανάτου των διάφορων κόμικ ηρώων, ο συγγραφέας Τσαρλς Σούλε είπε στη USA Today ότι αυτή τη φορά ο θάνατος του Γουλβερίν είναι «ένα γεγονός που έχει σχεδιαστεί να κρατήσει».

Ο μεταλλαγμένος, είπε, θα χαθεί σίγουρα, αλλά «είναι ο τρόπος του θανάτου του που έχει σημασία».

Και ο υπεύθυνος σύνταξης της Marvel, Άξελ Αλόνσο είπε ότι: «Είναι σαν τον Γκάρι Κούπερ στην ταινία High Noon που ξέρει ότι θα χαθεί, μόνο που δεν ξέρει εάν θα πάει στον παράδεισο ή στην κόλαση όταν όλο αυτό τελειώσει».

Πάντως, αν σκεφτεί κανείς ότι ο θείος του Spider man είναι ο μόνος χαρακτήρας που έχει πεθάνει και έχει παραμείνει νεκρός, πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν ότι ο Γουλβερίν δεν θα ξαναζωντανέψει.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου