ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές στη Βρετανία το θέμα της νέας ταινίας του Κλούνεϊ

οι-τηλεφωνικές-υποκλοπές-στη-βρετανί-132999

Ταινία για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλόνισε τη Βρετανία και είχε ως κεντρικό πρωταγωνιστή την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοκ, ετοιμάζει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία Sony Pictures, ο Κλούνεϊ θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο «Hack Attack» που συνέγραψε ο δημοσιογράφος του Guardian, Νικ Ντέιβις.

To σκάνδαλο των υποκλοπών οδήγησε μεταξύ άλλων και στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World που την εποχή εκείνη ήταν η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Βρετανία. Εφερε δε στην επιφάνεια τους στενούς δεσμούς μεταξύ της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ με τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας και αποκάλυψε τις αδίστακτες μεθόδους που χρησιμοποιούν τα αγγλικά ταμπλόιντ προς αλίευση ειδήσεων.

«Αυτή η ιστορία αναμιγνύει ψέματα, δωροδοκίες και εκβιασμούς στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης, και της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λονδίνου», ανέφερε ο Τζορτζ Κλούνεϊ σε δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Sony Pictures.

«Ο Νικ είναι ένας γενναίος και πεισματάρης δημοσιογράφος και είναι τιμή μας να φέρουμε το βιβλίο του στη μεγάλη οθόνη», προσέθεσε ο Κλούνεϊ, ο οποίος μολονότι ξεκίνησε και καθιερώθηκε ως ηθοποιός, έχει σκηνοθετήσει θαυμάσια φιλμ όπως το «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», το «Εξομολογήσεις ενός Επικίνδυνου Μυαλού» και το «Αι Ειδοί του Μαρτίου».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου