ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θησαυροί πίστης στις προθήκες του Μουσείου στη Μακρινίτσα

θησαυροί-πίστης-στις-προθήκες-του-μου-13156

Ανοιχτό για το κοινό το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας

Επαναλειτουργεί το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στη Μακρινίτσα, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας και αποτελεί εξαιρετική αφορμή για ομαδικές, οικογενειακές ή και μεμονωμένες αποδράσεις με στόχο τον ποιοτικό ελεύθερο χρόνο. Σε συνδυασμό με την ομορφιά του τοπίου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του πηλιορείτικού χωριού, αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής, η επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί μοναδική εμπειρία και συμπληρώνει την περιήγηση του επισκέπτη στη Μακρινίτσα.

Στο Μουσείο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνια και μοναδικά εκθέματα με προέλευση από τους ναούς του οικισμού, όπως η μαρμάρινη ανάγλυφη εικόνα της δεόμενης Θεοτόκου Μακρινιτίσσης, έργο του 13ου αιώνα, μεταβυζαντινές εικόνες αξιόλογων αγιορείτικων και τοπικών εργαστηρίων, θρησκευτικά έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, ζωγραφικά προσκυνητάρια, έργα αργυροχρυσοχοΐας και ιερά κειμήλια, τα περισσότερα μοναδικά στο είδος τους.

Ολα τα παραπάνω καθιστούν την επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο της Μακρινίτσας αληθινή βιωματική εμπειρία που συνδυάζει αρμονικά τη γνώση με την ψυχαγωγία. Μετά τη δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας που πέρασε η χώρα, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας ανοίγει και πάλι τις πύλες του στο κοινό για να προσφέρει όχι μόνον αισθητική απόλαυση, αλλά και γνώση στους φίλους και τους λάτρεις της διά βίου μάθησης με καινοτομικές και πρωτότυπες δράσεις, εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης.

Το Βυζαντινό Μουσείου Μακρινίτσας από αύριο Τετάρτη 1η Ιουλίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου θα είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών της θερινής περιόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/. Για ραντεβού και συμμετοχή στις εκπαιδευτικές δράσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2428090016.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου