ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαρτάκια βραχιολάκια»

μαρτάκια-βραχιολάκια-131410

Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου, 10:30-11:30, διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Μαρτάκια βραχιολάκια», για σχολικές ομάδες Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του Βόλου.

Οι μικροί μαθητές, αναβιώνοντας ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, θα δημιουργήσουν όμορφα χειροποίητα βραχιόλια από απλά υλικά, όπως κορδόνια και χάντρες. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή γιαπωνέζικη τεχνική του Kumihimo, που μεταφράζεται ως μαζεμένα νήματα και χρησιμοποιεί το δέσιμο αντί για την ύφανση ή το πλέξιμο, τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους βραχιολάκια για να καλωσορίσουν την άνοιξη και να προστατευτούν, σύμφωνα με την παράδοση, από τον καυτό ήλιο του Μαρτίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, σχολική μονάδα, τάξη και τον αριθμό μαθητών. Στη συνέχεια, θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή της τάξης τους στη διαδικτυακή δράση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα 2421029844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου