ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το τουρκικό ΕΣΡ διχάζεται για ένα τηλεοπτικό φιλί

το-τουρκικό-εσρ-διχάζεται-για-ένα-τηλε-13087

Το τουρκικό ΕΣΡ προκάλεσε ειρωνικά σχόλια διότι αποφάσισε να αναλύσει πρώτα ενδελεχώς, και μετά να επικρίνει τις λάγνες λεπτομέρειες ενός τηλεοπτικού φιλιού το οποίο περιέγραψε ως «χειλο-αναρρόφηση».

Εξετάζοντας καταγγελίες σχετικά με την επίμαχη σκηνή η οποία προβλήθηκε πρόσφατα στο σίριαλ «Kara Para Ask» (Ξέπλυμα Αγάπης), από το ιδιωτικό κανάλι ATV, ένα μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (RTÜK) επικαλέστηκε το βιβλίο «Η τέχνη του φιλιού» του Αμερικανού συγγραφέα Γουίλιαμ Κέϊν για να περιγράψει τον τύπο του φιλιού.

«Στο φιλί που περιγράφεται ως χειλο-αναρρόφηση, ο ένας ρουφάει το πάνω χείλος και ο άλλος το κάτω χείλος του άλλου. Αυτό το ασυνήθιστο για εμάς στυλ φιλιού είναι που παρουσιάστηκε στην εκπομπή», έγραψε ο εμπειρογνώμων του RTÜK, προσθέτοντας ότι «το φιλί χείλο-αναρρόφησης είναι τώρα της μόδας στην αμερικανική νεολαία».

Στην έκθεσή του εισηγείται την επιβολή προστίμου στο ATV για προσβολή της αιδούς, με ένα φιλί κατάφωρου ερωτισμού.

Ο εμπειρογνώμων του τουρκικού ΕΣΡ έκανε και καλλιτεχνική κριτική, λέγοντας ότι το μήκος της σκηνής και το είδος του φιλιού «δεν συμβάλλουν στο σενάριο» της σειράς.

«Εκτιμούμε ότι η εκπομπή παραβίασε την αρχή σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να προβάλλεται περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική, πνευματική και ηθική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων», κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

Φαίνεται πάντως ότι δεν συμφωνούν όλα τα μέλη του RTÜK με την έκθεση, που έχει διχάσει το συμβούλιο, και θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου