ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εμπνέει η «Αίθουσα αναμονής»

εμπνέει-η-αίθουσα-αναμονής-129132

Πρωτότυπο πρότζεκτ παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Ψυχούλης στον Χώρο Τέχνης δ.

Το πρότζεκτ «Αίθουσα αναμονής» του εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη μεταφέρεται στον Βόλο στον Χώρο Τέχνης δ. για το χρονικό διάστημα από 5 Μαρτίου έως 13 Απριλίου, με την έναρξη της έκθεσης να προγραμματίζεται το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 13.00.

Τι αφήνει πίσω της η εμπειρία της πανδημίας, τι προβλήματα και τι ευκαιρίες δημιούργησε η δραματική αλλαγή στις συναναστροφές μας και πόσο καλά σκηνοθετήσαμε τους εαυτούς μας στις εξ αποστάσεως επικοινωνίες μας;

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει: «Οταν δεν κρύβαμε το μισό πρόσωπό μας πίσω από μια μάσκα, συνήθως σήμαινε ότι βρισκόμασταν στον ασφαλή ιδιωτικό μας χώρο, όπου μπορούσαμε να κρύψουμε τα τρία τέταρτα του σώματός μας και να εκθέσουμε δημόσια τις ψηφιακές προτομές μας σε δωμάτια τηλεδιασκέψεων, όπου συντελούνται τα εργασιακά μας καθήκοντα και οι κοινωνικές συναναστροφές μας».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες απόκρυψης, έκθεσης και τεμαχισμού της προσωπικής μας εικόνας ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ολοκλήρωσε την πρόσφατη έκθεση με τίτλο «Αίθουσα αναμονής».

Η έκθεση αποτελείται από πληθώρα πορτρέτων, ζωγραφικές αναπαραστάσεις με ακουαρέλες των ανθρώπων, που ο καλλιτέχνης συναναστρέφεται τηλεματικά.

Εργο του δημιουργού, το οποίο εντάσσεται στη νέα του δουλειά

Η «Αίθουσα αναμονής», με όχημα τη διαχρονικότητα της ζωγραφικής γλώσσας, αναζητεί την έκταση της εικόνας μας πέρα από τις επίπεδες οθόνες των υπολογιστών.

Η χρωματική γκάμα της ψηφιακής εικόνας, οι δυσλειτουργίες του software, οι παραμορφώσεις των pixels, η στιγμιαία κατάρρευση της αυτοσκηνοθεσίας του πλάνου μας, μια ναρκισσιστικού τύπου ανησυχία για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας στον ψηφιακό καθρέφτη, είναι οι άυλες πρώτες ύλες που ο Ψυχούλης χρησιμοποιεί για να δομήσει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα μιας εποχής που οι ζωτικές μας επιθυμίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Η έκθεση έργων του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Χώρο Τέχνης δ. θα διαρκεί από 5 Μαρτίου έως 13 Απριλίου με ωράριο λειτουργίας Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 και Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου