ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακές παραστάσεις

διαδικτυακές-παραστάσεις-127009

Χιλιάδες θεατές απόλαυσαν διαδικτυακά την παράσταση «Μάκβεθ»

Περίπου 23.500 θεατές παρακολούθησαν διαδικτυακά την παράσταση «Μάκβεθ» του Εθνικού Θεάτρου, το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από πρωτοβουλία των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που σε συνεργασία αποφάσισαν να προβληθούν παραστάσεις που διακόπηκαν.

Οι προβολές είναι δωρεάν και διαθέσιμες στο κοινό μέσω σχετικών σελίδων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: «Μάκμπεθ»: κάθε Παρασκευή, 9μ.μ., «Hotel Eternite»: κάθε Κυριακή, 9μ.μ., «Χίλιες και μία Ιστορίες» (παιδικό θέατρο): κάθε Σάββατο, 5μ.μ. και Κυριακή, 12μ.

Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές προβολές ακολουθούν τους πραγματικούς χρόνους των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Ακόμη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέλαβε τη δημιουργία πλατφόρμας διαδικτυακής προβολής του πολιτιστικού υλικού, το οποίο έχει παραχθεί και παράγεται από τους εποπτευομένους φορέων του ΥΠΠΟΑ, τις εφορείες αρχαιοτήτων και τα Μουσεία του. Παράλληλα, η πλατφόρμα θα ενημερώνει για την παρουσίαση πολιτιστικών δρώμενων διεθνώς.

Η λειτουργία της πλατφόρμας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα της σύγχρονης πολιτιστικής ενημέρωσης, τη δημιουργία της οποίας επέβαλε το «Μένουμε σπίτι».

Οι προβολές είναι δωρεάν διαθέσιμες για το κοινό, από τις σελίδες: www.n-t.gr του Εθνικού Θεάτρου, www.culture.gr του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και www.mindigital.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου