ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν πρόσβαση σε 1,4 εκατομμύρια βιβλία

δωρεάν-πρόσβαση-σε-14-εκατομμύρια-βιβλί-124835

Η μη κερδοσκοπική Οργάνωση The Internet Archive «ανοίγει» την διαδικτυακή βιβλιοθήκη της

Θέλοντας να συνεισφέρει στις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας του κορoνοϊού, η μη κερδοσκοπική Οργάνωση The Internet Archive προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες που μένουν στο σπίτι, δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση στα 1,4 εκατομμύρια βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης της.

Η νέα πλατφόρμα εγκαινιάστηκε και «βαπτίστηκε» National Emergency Library. Η Οργάνωση «οικοδομεί» μια ψηφιακή βιβλιοθήκη ιστοτόπων, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ερευνητές, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, άτομα χωρίς δυνατότητα εκτύπωσης αλλά και στο ευρύ κοινό και ήδη προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια βιβλία.

Με την πρόσφατη πρωτοβουλία της διευρύνει την ελεύθερη πρόσβαση και στους 1,4 εκατομμύρια τόμους της δανειστικής της βιβλιοθήκης, καθώς έως τις 30 Ιουνίου ή, έως τη λήξη του εθνικού συναγερμού στις ΗΠΑ, παύουν να ισχύουν οι λίστες αναμονής για αυτούς. Αν και η National Emergency Library θα λειτουργεί στις ΗΠΑ, οποιοσδήποτε έχει σύνδεση Internet θα μπορεί να την αξιοποιεί.

«Λόγω του εθνικού μας συναγερμού, το σύστημα βιβλιοθηκών έρχεται να βοηθήσει εκείνους που υποχρεώνονται να μαθαίνουν στο σπίτι» είπε ο Brewster Lurton Kahle, ιδρυτής της The Internet Archive. «Αυτό ήταν το όνειρό μας για το αρχικό ίντερνετ, το οποίο τώρα ζωντανεύει: η βιβλιοθήκη, στις άκρες των δακτύλων του καθενός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου