ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή περιήγηση στη Συλλογή του Σωτήρη Φέλιου

διαδικτυακή-περιήγηση-στη-συλλογή-το-124761

Προσβάσιμη διαδικτυακά η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου με χίλια έργα Ελλήνων καλλιτεχνών

Κλειστός παραμένει ο εκθεσιακός χώρος που «φιλοξενεί» την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, αλλά η συλλογή είναι προσβάσιμη στο κοινό διαδικτυακά. «Όλα τα έργα και οι προηγούμενες εκθέσεις και εκδηλώσεις έχουν ψηφιοποιηθεί και βρίσκονται στον ιστότοπό μας. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την φυσική εμπειρία με τα έργα τέχνης, αλλά ελπίζουμε να απολαύσετε τις ειδικές διαδικτυακές διαδρομές που έχουμε προετοιμάσει για εσάς μέσα από τον ιστότοπό μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του χώρου.

Περισσότερα από χίλια έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της σύγχρονης ελληνικής παραστατικής τέχνης περιλαμβάνει η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, με ζωγραφικά έργα, γλυπτά, ανάγλυφα, κατασκευές, χαρακτικά, φωτογραφίες, ψηφιακές εκτυπώσεις και σχέδια με κεντρικό θέμα της την ανθρώπινη μορφή.

Με την βοήθεια του διαδικτύου οι φιλότεχνοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον ιστότοπο και να μάθουν για τις εκθέσεις της Συλλογής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μπορούν επίσης να περιηγηθούν στην τελευταία έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου μέσα από το βίντεο του χώρου, καθώς επίσης σε προηγούμενες εκδηλώσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να διαβάσουν ψηφιακά τους καταλόγους των εκθέσεων της Συλλογής, όπου σημαντικοί ιστορικοί τέχνης και επιμελητές σχολιάζουν και αναλύουν την πορεία των καλλιτεχνών μέσα από τα έργα της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου. Οι διαδικτυακοί «επισκέπτες» μπορούν να ανακαλύψουν τη δουλειά της Μαρίας Φιλοπούλου, του Εμμανουήλ Μπιτσάκη, του Γιώργου Ρόρρη, του Αλέκου Λεβίδη, του Κώστα Παπανικολάου και πολλών άλλων.

Στον ίδιο ιστότοπο «φιλοξενούνται» συνεντεύξεις καλλιτεχνών οι οποίοι μιλάνε για την τέχνη και την τέχνη τους αλλά και για την μακροχρόνια σχέση που έχουν με την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, όπως ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Μιχάλης Μανουσάκης, ο Αλέκος Λεβίδης, ο Χρήστος Μποκόρος, ο Κώστας Παπανικολάου και πολλοί άλλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου