ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Βολιώτικη Χορωδία στην Σκύδρα

η-βολιώτικη-χορωδία-στην-σκύδρα-123343

Η Βολιώτικη Χορωδία, συνεχίζοντας τις περιηγήσεις της στους μουσικούς χώρους της πατρίδας μας, ταξίδεψε την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Σκύδρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της νεοσύστατης Χορωδίας του Φιλοπρόοδου Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλής, ενός όμορφου χωριού με καλούς κατοίκους, λίγο έξω από την Σκύδρα, η Βολιώτικη Χορωδία μας, με μαέστρο την κα Στάσα Τζάλλα, πιανίστα την κα Εύη Κανελλοπούλου και σολίστ την κα Γεωργία Κατσαδήμα και τον κ. Ευάγγελο Κακάλια, συμμετείχε στην 1η Χορωδιακή Συνάντηση, που διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Μικτή Χορωδία του Ομίλου «Ορφέα Σερρών, ενός ιστορικού Ομίλου, που ιδρύθηκε το 1905, η Πολυφωνική Χορωδία Αγίου Νικάνορος Καστοριάς υπό την διεύθυνση της κας Κατερίνας Τριανταφύλλου, οι Μικτές Χορωδίες Προφήτη Ηλία Πέλλας και Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Σκύδρας υπό την διεύθυνση του κ. Αντώνη Παπαδόπουλου και βεβαίως η φιλοξενούσα Μικτή Χορωδία του Φιλοπρόοδου Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλής υπό την διεύθυνση της κας. Μαργαρίτας Καλπάκη.

Πέρα από την ποιότητα των ερμηνειών, κατά βάση σε τραγούδια του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου, μεγάλη εντύπωση μας έκανε η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου καθώς και η παρακολούθηση ολόκληρου του προγράμματος από την Δήμαρχο Σκύδρας κα. Κατερίνα Ιγνατιάδου, την Αντιδήμαρχο κα. Μαρία Γιακαμόζη και πολλά στελέχη του Δήμου. Μας έδειξε περίτρανα ότι οι συν-έλληνες αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και έδωσε σε όλους μας θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε, παρά τις αντίξοες, κυρίως από οικονομικής απόψεως, συνθήκες, που αντιμετωπίζουν όλα τα χορωδιακά σωματεία στην χώρα μας.

Η εκδήλωση έληξε με την Βολιώτικη Χορωδία να παρακαλεί τον Νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης και την Δοξαστική Μυρσίνη να μη λησμονάνε τη Χώρα μας, και όλο το κοινό όρθιο να χειροκροτεί με ενθουσιασμό.

Ήταν μία πολύ όμορφη συνάντηση, όπου παλαιοί και νεώτεροι χορωδοί χέρι-χέρι έδωσαν για μία ακόμη φορά δείγματα του πόσο ωραία είναι η πολυφωνική χορωδιακή μουσική και πόσο, εν τέλει, απελευθερώνει την ψυχή το τραγούδι – την ψυχή που ταλαιπωρείται αγρίως στις μέρες μας.

Χ.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου