ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επίκεντρο το βιβλίο

με-επίκεντρο-το-βιβλίο-122880

Εκθεση με έργα ντόπιων δημιουργών διοργανώνει το Κέντρο βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων

Εκδηλώσεις λόγου με επίκεντρο το έργο συγγραφέων που κατάγονται από τη Μαγνησία, εντάσσονται στις προτεραιότητες του Κέντρου βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων.

Ο σύλλογος που έκοψε τη Δευτέρα την πίτα στον πολυχώρο Φουντούλη, παρουσία πολλών φίλων του πολιτισμού, θέτει μεταξύ των προτεραιοτήτων του τη διοργάνωση αφιερώματος στον Ηλία Λεφούση και έκθεση βιβλίου με έργα Μαγνησιωτών συγγραφέων.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, επεσήμανε ότι «το Κέντρο Βιβλίου δεν απευθύνεται μόνο σε συγγραφείς, αλλά στον καθένα ο οποίος αγαπάει το βιβλίο των Μαγνησιωτών συγγραφέων. Με την έννοια αυτή καλούνται όσοι θέλουν να προσφέρουν στο βιβλίο το Μαγνησιώτικο, να προσέλθουν και να γίνουν φίλοι μας».

Ο σύλλογος μετράει μέχρι στιγμής περί τα 56 μέλη και φιλοξενείται από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Κυριαζή, όπου συγκεντρώνονται δεκάδες βιβλία που φέρουν την υπογραφή ντόπιων συγγραφέων. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από τρία περίπου χρόνια με στόχο «την προβολή της πνευματικής και συγγραφικής δημιουργίας ανθρώπων του τόπου μας» όπως επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σημειώνει παράλληλα ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων και καλούνται όσοι επιθυμούν, να συμμετέχουν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Από την κοπή πίτας του συλλόγου στον πολυχώρο Φουντούλη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου