ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση με θέμα «πολιτιστικές διαδρομές»

εκδήλωση-με-θέμα-πολιτιστικές-διαδρ-12066

Εκδήλωση με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνει ο δήμος Αλμυρού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 στις 6.30 το απόγευμα με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εκδήλωση περιλαμβάνει θεματική περιήγηση για το ευρύ κοινό με την αρχαιολόγο Β. Ροντήρη στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, από τον Μύλο Σαμαρίκου στο Παλαιό Γυμνάσιο (Ωδείο), και ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη από τον δικηγόρο Β. Φυτιλή. Η εκδήλωση θα κλείσει στις 8:30 μ.μ. με μουσική συναυλία από την Μικτή Τετράφωνη και την Παιδική – Νεανικήχορωδία του δήμου Αλμυρού και υπεύθυνη την μαέστρο Μ. Σαμαρτζή.

Να επισημανθεί ότι ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε η 18η Μαΐου από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου